I det här avsnittet kommer du lära dig hur gränssnittet i Daisy ser ut, vad menyn innehåller och hur sökfunktionen som finns på varje sida fungerar.

Gränssnittet

Menyn i Daisy finns i övre vänstra hörnet och liknar flikar, som alla är klickbara. En del av menyvalen har även en undermeny, vilket syns när du för musen över de olika valen. Ovanför menyn finns en genväg till sökfunktionen.

 
1.jpg
 

 

I övre högra hörnet finns länkar till bland annat hjälpsidor, e-post till supporten för Daisy och logga ut.

 
2.jpg
 

 

Menyn

Menyn i Daisy består av flikarna Aktuellt, Personligt, Sök, Val/Anmälan, Schema och Studieresultat:

  • I fliken Aktuellt finns information om dina pågående, ej avklarade och kommande kurser. Det är även där som du anmäler dig till en grupp eller tenta.
  • I fliken Personligt kan du redigera dina personuppgifter och välja vilka av uppgifterna som ska synas för andra studenter. Där finns även information om vilka uppgifter om dig som de anställda ser i Daisy.
  • I fliken Sök finns möjlighet att söka efter studenter, anställda och kurser.
  • I fliken Val/Anmälan anmäler du dig till kurser och inriktning.
  • I fliken Schema finns ditt personliga schema. Där finns även möjlighet att boka grupprum, överblicka alla planerade tentor och ta fram ett schema för en kurs.
  • I fliken Studieresultat har du tillgång till alla dina studieresultat. Där kan du också hämta studieresultaten i pdf-format.

 

Genvägen till sökfunktionen

I övre vänstra hörnet på varje sida finns en genväg till sökfunktionen. Använd denna genom att skriva sökordet i sökfältet, välj sökkategori och klicka sedan på Sök. Vill du göra en avancerad sökning klickar du på länken Avancerad sökning till höger om knappen Sök. Du styrs då till fliken Sök.

 
3.jpg