I det här avsnittet kommer du lära dig hur du ser ditt personliga schema, bokar grupprum, tittar på bokade tentor och använder schemageneratorn.

Vad finns i fliken Schema?

I fliken Schema presenteras schemalagda aktiviteter som presenteras i fyra vyer: personligt, lokaler, tentor och generator. I den personliga vyn finns ditt personliga schema, i lokaler kan du bland annat boka grupprum, i tentor ser du planerade tentor och i schemagenerator kan du plocka fram scheman för kurser.

Personligt

I vyn Personligt finns ditt personliga schema. Som standard visas nuvarande vecka och nästa, men du kan välja att visa flera veckor under Inställningar. Du kan också välja att exportera schemat till pdf-format eller din egen kalender. De olika tillfällena i schemat är klickbara, klicka på dem för att få mer information om aktiviteten.

Inställningar

För att definiera vilka veckor du vill se väljer du år, vecka, vilka grupper du vill visa och om du vill visa priotid i datorsalarna, i menyn Inställningar. När du gjort inställningarna klickar du på knappen Visa för att generera schemat med de nya inställningarna.

 
1.jpg
 

 

Exportera schema

För att exportera schemat till pdf-format klickar du på länken pdf i övre högra hörnet av schemat. Daisy kan också exportera schemat till ett annat kalenderprogram. För att exportera schemat till vCalendar-format klickar du på länken vcs och för att exportera till iCalendar-format klickar du på länken icv. Vilket format du ska använda beror på vilket kalenderprogram du vill exportera till.

 
2.jpg

 

 

Lokaler

I vyn Lokaler visas en översikt dag för dag över alla aktiviteter som är bokade i institutionens lokaler. En lokalkategori visas åt gången. I den här vyn bokar du även bland annat grupprum.

För att visa en lokalkategori väljer du önskad kategori och önskat datum högst upp på sidan. Klicka på knappen Visa för att generera lokalschemat. Det går även bra att klicka på pilarna överst på schemat för att byta dag, << för att byta till en dag tidigare och >> för att byta till en dag senare.

Boka grupprum genom att välja lokalkategori grupprum, klicka på knappen Lägg till lokalbokning längst ner på sidan. I Fönstret som visas väljer du datum, sal och tid i menyn samt anger en beskrivning av aktiviteten. Klicka sedan på Boka för att boka rummet. Om du inte längre behöver rummet du har bokat kan du avboka det genom att klicka i rutan för aktuell bokning och sedan på knappen Ta bort valda bokningar.

Tentor

I vyn Tentor visas en sammanställning av alla tentamenstillfällen under aktuell termin. Du kan välja institution genom att klicka på önskad institution i listan över institutioner och sedan på knappen Visa. För att sortera i datumordning klickar du på knappen Sortera efter datum.

Generator

I vyn Generator kan du välja att visa scheman för specifika kurser. Det gör du genom att först välja termin (exempelvis HT2009) och sedan kurs (exempelvis *:1 och BLV). Flera kurser kan markeras genom att hålla in Ctrl-tangenten (eller cmd-tangenten på Mac) och klicka på önskade kurser. Klicka sedan på knappen Visa för att visa valda kurser i ett schema.

 
3.jpg