I det här avsnittet kommer du lära dig hur du söker efter studenter, anställda, kurser och examensarbetetesförslag i Daisy.

För film, se Sök.

Vad finns i fliken Sök?

I fliken Sök finns den ganska så omfattande sökfunktionen i Daisy, vilken innefattar kategorierna studenter, anställda, kurser/delkurser och examensarbetetesförslag. I samtliga kategorier går det att kombinera villkor i flera fält och då gäller det att alla angivna villkor ska vara uppfyllda för sökträffen. I alla textfält är det möjligt att söka på endast början av texten.

Studenter

I undermenyn Studenter kan du söka efter andra studenter. Det finns möjlighet att söka på efternamn, förnamn och e-post. Ange dina villkor i någon eller flera av fälten. Du kan välja att visa 25, 50, 75 eller 100 sökresultat per sida. För att genomföra sökningen klickar du på knappen Sök.

Sökresultatet visas längst ner på sidan och för att visa information om en sökträff klickar du på ikonen till vänster om namnet.

 
1.jpg
 

 

Anställda

I undermenyn Anställda kan du söka efter anställda på institutionen. Här kan du söka på efternamn, förnamn, e-post, institution, uppdrag och uppdragets enhet. De tre sistnämnda väljs i en rullgardinsmeny. Ange data i de fält du vill söka på och klicka sedan på knappen Sök.

Sökresultatet visas längst ner på sidan och för att visa information om en sökträff klickar du på ikonerna till vänster om namnet. Ikonen längst till v

 
2.jpg
 
änster ger information om personen och ikonen näst längst till vänster ger personens schemalagda tillfällen nuvarande vecka och nästa.

 

Kurser/delkurser

I undermenyn Kurser/delkurser kan du söka efter kurser och delkurser. Det finns flera olika sökalternativ: beteckning, namn, kurs, kurs/delkursansvarig, institution, nyckelbegrepp och termin. För att söka på kursansvarig skriver du personens namn i avsett fält och väljer personen i listan som visas. Glöm inte att välja vilken termin/terminer kursen ges/gavs. När du valt dina sökalternativ klickar du på knappen Sök.

I sökresultatet kan du få mer information om kursdeltagare, kursschema och kursinformation. Klicka på de två ikonerna till vänster om kursnamnet för att få fram deltagare respektive schema. För att få fram kursinformationen klickar du på kursnamnet.

 
3.jpg
 

 

Examensarbetetesförslag

I undermenyn Examensarbetetesförslag kan du söka efter förslag på examensarbeten. Sökalternativen är titelförslag, förnamn kontaktperson, efternamn kontaktperson, ämnesområden och enheter. När du angett dina villkor klickar du på knappen Sök.

I sökresultatet kan du få mer information om kontaktpersonen genom att klicka på ikonen till vänster om namnet. För läsa hela beskrivningen av förslaget klickar du på ikonen till vänster om beskrivningstexten.

 
4.jpg