Bra och kreativ interaktionsdesign som förenklar, ökar användbarheten eller underhåller, behövs i allt från digitala tjänster till elektroniska produkter. Därför handlar interaktionsdesign mycket om att kunna skapa, genom att förstå såväl teknikens möjligheter som människans behov.

Kandidatprogrammet i interaktionsdesign förbereder dig för att forma och utveckla kreativa gränssnitt och IT-lösningar för mobiltelefoner, webb och arbetsplatsens IT-system samt till den elektronik som används på fritiden eller i hemmet.

På programmet får du grundläggande kunskaper i informationsteknik och interaktionsdesign.  Du lär dig att hantera och reflektera över hela designprocessen, det vill säga allt från konceptutveckling, till fungerande prototyper, och att implementera interaktiva tjänster och IT-produkter.

Du kan också bygga på utbildningen med ytterligare studier i data- och systemvetenskap och få en masterexamen.

Skaffa dig unika erfarenheter!

Ansök om utbytesstudier under din utbildning på DSV!
När du studerar på det här programmet finns under termin 4 eller 5 möjlighet att åka på utbytesstudier. DSV har avtal med ett fyrtiotal universitet runt om i världen t ex i Taipei, München, Barcelona, Storbritannien m.fl. Det går också att ansöka genom Stockholms universitet centrala avtal och utöka möjligheterna ännu mer.

Passa på att lära dig om andra kulturer, utveckla ett språk till och få fördelar på arbetsmarknaden genom åka på utbytesstudier.
Mer information om utbytesstudier

Efter examen

Efter avklarad utbildning arbetar du, exempelvis som designer inom interaktion, gränssnitt och kommunikation, IT-analytiker, nätverksdesigner eller som användbarhetsexpert.

Behörighet

Samhällskunskap A (Områdesbehörighet 6 eller A6 med undantag för Engelska B eller Engelska 6).

Läs mer om behörighet

Ansökan

Ansökan öppnar i mitten av mars på antagning.se. Sista ansökningsdag 15 april.