Interaktionsdesign handlar om hur interaktiv teknik bäst anpassas till människans behov. User experience (UX) och användarcentrerad design är begrepp som blir mer och mer aktuella i dagens teknikutveckling. Bra och kreativ interaktionsdesign som förenklar, ökar användbarheten eller underhåller, behövs i allt från digitala tjänster till elektroniska produkter. Därför handlar interaktionsdesign mycket om att kunna skapa, genom att förstå såväl teknikens möjligheter som människans behov.

Kandidatprogrammet i interaktionsdesign förbereder dig för att forma och utveckla kreativa gränssnitt och IT-lösningar för mobiltelefoner, webb och arbetsplatsens IT-system samt till den elektronik som används på fritiden eller i hemmet.

På programmet får du grundläggande kunskaper i informationsteknik och interaktionsdesign.  Du lär dig att hantera och reflektera över hela designprocessen, det vill säga allt från konceptutveckling, till fungerande prototyper, och att implementera interaktiva tjänster och IT-produkter.

Du kan också bygga på utbildningen med ytterligare studier i data- och systemvetenskap och få en masterexamen.

Efter examen

Efter avklarad utbildning arbetar du, exempelvis som designer inom interaktion, gränssnitt och kommunikation, IT-analytiker eller som användbarhetsexpert.

Behörighet

Samhällskunskap A/Samhällskunskap 1b alt 1a1+1a2 (Områdesbehörighet 6 eller A6 med undantag för Engelska B eller Engelska 6).

Läs mer om behörighet

Ansökan

Ansökan öppnar i mitten av mars på antagning.se. Sista ansökningsdag 15 april.