Pia Stegrud jobbar med rekrytering på TietoEnator och tror att den som väljer att läsa en IT-utbildning tar en genväg till framtiden, i och med att snart sagt allting kommer att digitaliseras.− IT är synonymt med roligt. Det finns idag så mycket som ryms i begreppet: allt från spelutveckling till utformning av robotar som kan operera människor. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för vad IT kan bidra till, förklarar Pia Stegrud som arbetar med rekryteringsfrågor på konsultföretaget TietoEnator.Hon tycker att den främsta anledningen till att informationsteknologin är så intressant, är att den nu närmat sig människan:− Det handlar inte längre enbart om programmering, utan om användarvänlighet och interaktionen mellan människa och dator. Jobbar man i den här branschen kan man bidra till både stort och smått.

Huggsexa om IT-kompetenser

TietoEnator utvecklar IT-lösningar för kunder inom olika affärsområden, exempelvis inom telecom och media, bank och försäkring samt hälsa och sjukvård. Idag samlar företaget omkring 3 500 anställda i Sverige och de flesta arbetar på något av de två kontoren i Kista respektive i Älvsjö.
TietoEnator rekryterar huvudsakligen systemutvecklare med teknisk utbildning i botten.

Pia Stegrud berättar att det formligen är huggsexa om vissa kompetenser idag, till exempel personer med kunskap om datasystem som SAP och .Net. Framöver gissar hon att specialister inom IT-design och -arkitektur kommer att vara extra attraktiva.

− Men oavsett vad man väljer tror jag att det gäller att hitta ”sitt” område inom IT och bli väldigt bra på just det.

Personlig utveckling TietoEnators fördel

Den som söker jobb på TietoEnator bör vara intresserad av att arbeta som konsult, det vill säga tillbringa mycket av sin arbetstid hos kunden. Förutom en teknisk utbildning är social kompetens och flexibilitet därför viktiga personliga egenskaper.

Eftersom TietoEnators affärsidé är att sälja sina medarbetares kompetens är företagets styrka, enligt Pia Stegrud, de utvecklingsmöjligheter som erbjuds de anställda:

− När du börjar här får du en egen utvecklingsplan, med en utbildningsplan som ligger i linje med vad du håller på med idag och vad du vill göra i framtiden. Det innebär att du till exempel kan jobba dig upp och bli chef med hjälp av ledarskapsprogram. Vill du istället bli specialist får du en utbildningsplan som leder mot det. Det här är ett prioriterat område och vår hållning är att även om det blåser hårt, så skärs det inte i utbildningsbudgeten.

 

 
Bild på Pia Stegerud, rekryterare Tieto Enator
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pia Stegerud, rekryterare Tieto Enator