Morganwebb(3).jpg
 
Varför valde du att plugga just datorspelsutveckling?

Jag valde min utbildning för att jag nästan alltid har varit intresserad av dataspel och har länge tänkt att det är något som jag skulle vilja jobba med. Till slut bestämde jag mig också för att verkligen satsa på att bli spelutvecklare.

Är du nöjd med ditt utbildningsval?

Jag är definitivt nöjd med mitt utbildningsval och jag har fått en bred grund att stå på. Det känns som att lärarna vet vad de pratar om, och vad vi behöver kunna för att klara oss i arbetslivet.

Vi håller på mycket med mjukvarutveckling och det är väldigt roligt. Dessutom har de flesta redan mycket erfarenhet av spel från fritiden. Därför har man som ny ofta mycket kunskap om ämnet sedan tidigare.

Hur är det att plugga på DSV?

Lärarna är väldigt bra och intresserade av sina ämnen. Dessutom är de väldigt vänliga. Man märker att de vill att vi ska lära oss deras ämnen ordentligt. Lokalerna är jättebra och fräscha. Det finns ett spellabb där det finns datorer som är anpassade för spelstudenterna. Där kan vi utveckla egna spel.

Vad vill du göra efter din examen?

Jag vill komma ut i arbetslivet så snart som möjligt. Helst vill jag börja som gamedesigner någonstans, men det är ett eftertraktat jobb och hård konkurrens. Fast det känns som jag skulle klara av det bra. Jag är även kvalificerad för en hel del andra jobb inom IT-sektorn som är intressanta.

Har du några råd till blivande studenter?

Lär känna allt nytt folk! Studierna blir mycket enklare. Det känns också tryggt att känna många och enkelt att fråga om hjälp eller hitta någon att plugga tillsammans med.


 

Morgan Söderqvist

Ålder: 22
Bor: Nacka
Utbildning: Datorspelsutveckling
Intressen: System- och datorspelsutveckling, musik och amerikansk fotboll.