Ingredienser:
25 g tunna torkade äggnudlar
1/3 l grönsaksbuljong
25 g blomkål i små buketter
25 g kinakål, grovt hackad
½ st stor tomat, skalad och hackad
1 tsk ljus soja
1 krm spiskummin
1 krm
koriander
Tillagningssätt:
Låt nudlarna ligga i blöt i varmt vatten några minuter tills de lösgör sig från varandra. Låt nudlarna rinna av.
Förbered grönsakerna, hacka salladslöken fint. Heta upp buljongen i en kastrull, tillsätt blomkål, kinakål, salladslök, tomat, soja, spiskummin och koriander och koka upp. Låt därefter sjuda på svag värme utan lock ca 5 minuter.
Rör
ner nudlarna och låt soppan sjuda ytterligare ca 3 minuter tills
nudlarna är genomkokta. Servera soppan genast.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
förrätt
|
4 |
Specifik
|
asiatisk
|
4 |
Vegetarisk
|
vegan
|
3 |
Kostnad
|
billig
|
3 |
Tillagningstid
|
<
1 timme
|
2 |
Svårighetsgrad
|
lätt
|
3 |
Fetthalt
|
fettsnål
|
3 |
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
Förrättstyp
|
varm
|
2 |
Förrättssort
|
soppa
|
7 |
Tillagningsmetod
|
kokt
|
5 |
Kryddstyrka
|
mild
|
1 |
Innehåller
vitlök
|
nej
|
0 |
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
soja
|
8 |
ägg
|
6 | |
gluten
|
3 | |