Ingredienser:
½ dl olivolja
100 g potatis, skuren i 4 mm skivor
1/3 st stor gul lök, skivad
1 st ägg
¼ tsk salt
¼ tsk
peppar
Tillagningssätt:
Värm oljan i en 5 cm djup teflonstekpanna. Varva potatis och lök, täck och låt det stå på svag värme i 8 minuter. Använd en stekspade och vänd lagren i sektioner. Täck och stek ytterligare 8 minuter, undvik att potatisen får någon färg.
Ställ en sil över en bunke och låt potatisblandningen rinna av.
Häll ägg, salt och peppar i en skål och vispa så att allt blandas. Tillsätt potatisblandningen, tryck ned den med baksidan av en sked så att den täcks helt av äggblandningen.
Värm
olivoljan i samma stekpanna på hög värme. Häll i äggblandningen
och platta ut den med en stekspade. Sänk till lägsta värme,
täck med ett lock eller aluminiumfolie och låt steka i 12 minuter,
eller tills den har stelnat. Skaka försiktigt på stekpannan
för att se till så att tortillan inte sitter fast i botten.
Låt den stå i 5 minuter, vänd sedan upp den på en
serveringstallrik. Skär i bitar. Servera varm.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
förrätt
|
4 |
Specifik
|
spansk
|
2 |
Vegetarisk
|
lakto-ovo-vegetarisk
|
1 |
Kostnad
|
billig
|
3 |
Tillagningstid
|
<
1 timme
|
2 |
Svårighetsgrad
|
en
hel del omsorg
|
1 |
Fetthalt
|
normalfett
|
2 |
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
Förrättstyp
|
varm
|
2 |
Förrättssort
|
annat
|
1 |
Tillagningsmetod
|
stekt
|
4 |
Kryddstyrka
|
mild
|
1 |
Innehåller
vitlök
|
nej
|
0 |
Innehåll av allergifödoämnen:
|
ägg
|
6 |