Ingredienser:
150 g squash, gul eller grön
¼ st gul lök
1 ½ dl mjölk
½ st grönsaksbuljongtärning
¼ dl hackad gräslök
½ dl Kelda mellangrädde
½ msk riven pepparrot
smör
salt och peppar
Tillagningssätt:
Skala
och hacka löken. Skär squashen i skivor och sedan i bitar. Fräs
löken i smör i en gryta. Tillsätt squash, mjölk och
buljongtärningar. Låt soppan koka ca 10 min. Smaksätt med
gräslök, salt och vitpeppar. Vispa grädden och smaksätt
med pepparroten. Rör ner grädden i soppan och servera med bröd.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
förrätt
|
4 |
Specifik
|
spansk
|
2 |
Vegetarisk
|
lakto-vegetarisk
|
2 |
Kostnad
|
billig
|
3 |
Tillagningstid
|
<
½ timme
|
3 |
Svårighetsgrad
|
lätt
|
3 |
Fetthalt
|
fettsnål
|
3 |
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
Förrättstyp
|
varm
|
2 |
Förrättssort
|
soppa
|
7 |
Tillagningsmetod
|
kokt
|
5 |
Kryddstyrka
|
medium
|
2 |
Innehåller
vitlök
|
nej
|
0 |
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
laktos
|
2 |
mjölkprotein
|
1 | |