Ingredienser:
1 skiva vitt bröd
1 hg skalade räkor
1 msk majonnäs
1 msk hackad dill
¼ hg löjrom eller ishavsrom
1 st salladsblad
1 skiva citron
margarin till stekning
dill till garnering
Tillagningssätt:
Skär bort kanterna på brödskivan. Stek den gyllengul i margarin. Låt brödet kallna.
Plocka ut 4 stora räkor och hacka resten grovt. Blanda räkorna med majonnäs och hacka dill.
Lägg
salladsblad på brödskivan. Fördela räkmajonnäsen
och garneramed hela räkstjärtar
och en klick löjrom eller ishavsrom samt en fin dillvippa och en skiva
citron.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
förrätt
|
4 |
Specifik
|
svensk
|
1 |
Vegetarisk
|
nej
|
0 |
Kostnad
|
medel
|
2 |
Tillagningstid
|
<
½ timme
|
3 |
Svårighetsgrad
|
lätt
|
3 |
Fetthalt
|
lyxig
|
1 |
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
Förrättstyp
|
kall
|
1 |
Förrättssort
|
smörgås
|
8 |
Tillagningsmetod
|
annat
|
1 |
Kryddstyrka
|
mild
|
1 |
Innehåller
vitlök
|
nej
|
0 |
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
ägg
|
6 |
skaldjur
|
4 | |
gluten
|
3 | |
laktos
|
2 | |
mjölkprotein
|
1 |