Institutionen för data- och systemvetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. DSV
Bokstaven i - coronainfo

Fortsatt distansundervisning under våren 2021 för master- och magisterprogram år 1

På grund av den pågående pandemin och de nuvarande reglerna och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten har Institutionen för data- och systemvetenskap beslutat att fortsätta med utbildning online under våren 2021 för förstaårsstudenter på master- och magisterprogram.

Fredrik Blix, universitetslektor, Institutionen för data- och systemvetenskap

Bristande säkerhetsrutiner bakom Twitterintrång på SR

Flera av SR:s Twitterkonton kapades i helgen. I en intervju med DN menar Stockholm universitets Fredrik Blix att det är allvarligt och tyder på bristande säkerhetsrutiner.

Johanna Liz Gustavsson

Tittar på hur system, processer och individer påverkar varandra

Johanna Liz Gustavsson student från Masterprogrammet beslut-, risk- och policyanalys, presenterade en forsningsartikel baserad på sitt examensarbete "Blinded by Simplicity – Locating the social dimension in Software Development Process literature" på konferensen ICT4Sustainability.

Bilden visar Twitters inloggningssida.

Nätet radikaliserar våra åsikter

Fredrik Blix beskriver hur tekniken systematiskt radikaliserar våra åsikter, ger oss en svartvit världsbild och diametralt olika verkligheter.

Porträttfoto: Fredrik Blix, Institutionen för data- och systemvetenskap, Stockholms universitet.

AI ska hjälpa polisen hitta misstänkta i övervakningsfilmer

Polisen planerar använda ansiktsigenkänning i större utsträckning för att hitta misstänkta personer. Fredrik Blix diskuterar med Nationellt forensiskt centrum i SR Vetenskapsradion.

Porträttfoto: Haris Mouratidis, gästprofessor, Institutionen för data- och systemvetenskap.

EU-anslag om 2,7 miljoner till forskning om cybersäkerhet

EU beviljar cirka 2,7 miljoner kronor för projektet CYRENE, som leds av Haris Mouratidis med stöd av Oliver Popov, båda vid Institutionen för data- och systemvetenskap.