Institutionen för data- och systemvetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. DSV
Bokstaven i - coronainfo

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Utifrån rådande läge och ansvariga myndigheters rekommendationer har Stockholms universitet gjort följande ställningstaganden.

VT 21

Fortsatt distansundervisning under våren 2021 för master- och magisterprogram år 1

På grund av den pågående pandemin och de nuvarande reglerna och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten har Institutionen för data- och systemvetenskap beslutat att fortsätta med utbildning online under våren 2021 för förstaårsstudenter på master- och magisterprogram.

hercules.jpg

Ny programvara tvättar texter och säkrar avidentifiering av personuppgifter

Forskare hos Stockholms universitet har tagit fram en ny programvara som maskintvättar stora mängder text genom att avidentifiera personuppgifter.

Porträttfoto: Fredrik Blix, lektor i cybersäkerhet vid Stockholms universitet.

Experten om intrånget: Bör bli en väckarklocka

Storviltsjakt, cyberattacker mot stora företag blir vanligare, liksom hot om att sprida känslig information. Fredrik Blix förklarar i SvD att ökningen beror på industrialisering av branschen.

Porträttfoto: Stefan Axelsson, Stockholms universitet

Varför hackar Vietnam tidningen Lands Facebook?

Stefan Axelsson vid Stockholms universitet förklarar varför vietnamesiska hudvårdssäljare hackar facebookkonton som tillhör en tidning som skriver om svensk lantbrukspolitik.

Fredrik Blix, universitetslektor, Institutionen för data- och systemvetenskap

Bristande säkerhetsrutiner bakom Twitterintrång på SR

Flera av SR:s Twitterkonton kapades i helgen. I en intervju med DN menar Stockholm universitets Fredrik Blix att det är allvarligt och tyder på bristande säkerhetsrutiner.

Johanna Liz Gustavsson

Tittar på hur system, processer och individer påverkar varandra

Johanna Liz Gustavsson student från Masterprogrammet beslut-, risk- och policyanalys, presenterade en forsningsartikel baserad på sitt examensarbete "Blinded by Simplicity – Locating the social dimension in Software Development Process literature" på konferensen ICT4Sustainability.