Institutionen för data- och systemvetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. DSV
Bildcitat från TV4 Efter fem där Fredrik Blix berättar hur man skyddar sig från övervakning via app

Så stoppar du apparna som spårar dig: ”Illusion att du är anonym”

Uppgifter som tas fram med platsinformation i mobilappar gör att det går att identifiera vem du är. I TV4 Efter fem ger Fredrik Blix rådet att undvika appar som positionerar dig i bakgrunden.

Bildcitat från SVT AKtuellt som företsäller positionsdata.

Övervakad via mobilen - kartläggning till salu

Hundratusentals svenskar spåras via sina mobilappar. Datan som vem som helst kan köpa kopplas lätt till personer. Fredrik Blix menar i SVT Aktuellt att många inte vet vad det innebär att tillåta positionsdata.

Elizabeth Churchill hedersdoktor vid Stockholms universitet

Elizabeth Churchill utses till hedersdoktor vid Stockholms universitet

Elizabeth Churchill utses till hedersdoktor vid Stockholms universitet. Elizabeth har länge varit en viktig samarbetsperson för DSV och i synnerhet med professor Barry Browns forskargrupp.

Smarta städer

Städerna blir smartare - experter varnar för säkerhetsbrister

Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Umeå planerar att bli smarta städer utan att budgetera för it-säkerhet. Fredrik Blix menar i SVT Nyheter att cybersäkerhet måste specificeras i budgeten.

Bild på elnät.

Så rustat är Sverige för en cyberattack

Pressklipp. Elnätet är en av de mest sannolika målen för en cyberattack. ÖB säger att cybersoldater är ett steg mot att skydda våra system. Fredrik Blix och Försvarshögskolan diskuterar totalförsvar i SVT.

Bilden föreställer 1177 Vårdgudein på internet

Samtal till 1177 låg helt öppet på nätet

Pressklipp. En av de mest kritiska IT-incidenterna i Sverige hittills. Många enskilda drabbas och stora värden står på spel. Fredrik Blix kommenterar 1177 Vårdguiden i SVT Morgonstudion.