Institutionen för data- och systemvetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. DSV
Students and teacher

Stort antal sökande till DSV:s internationella masterprogram

De tre mest populära masterprogrammen vid Stockholms universitet är DSV:s program i beslutsanalys och data science, informationssäkerhet och IT-projektledning.

Foto på Fredrik Blix, forskare i cybersäkerhet vid Stockholms universitet.

Ansiktsigenkänning på gott och ont

Pressklipp. Hur ska vi ta oss an ansiktsigenkänningstekniken utan att skapa ett jättestort övervakningssamhälle som vi inte kommer tillbaka ifrån? Fredrik Blix diskuterar i SR P1 Godmorgon, världen!

The Sandbox

De tänker utanför Sandboxen

Den 18 januari hade studenterna på kandidatprogrammet i interaktionsdesign sin årliga vinterutställning. Vi passade på att prata med Elin Nevdahl, Karin Nilsson, Jörn Moberg och Vera von Platen som ligger bakom projektet The Sandbox.


Foto på Theo Kanter vid Stockholms universitet.

Skola registrerade närvaro med ansiktskamera

Pressklipp. Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå testade elevregistrering med ansiktsigenkännande kameror. Det leddde till bättre närvaroregistrering. Theo Kanter intervjuas i Skolvärlden.

Tessy Cerratto

Så påverkas skolan av digitaliseringen

Pressklipp. De stora utmaningarna med ny teknik i skolan handlar inte om den grundläggande pedagogiken, utan om organisation och kompetens, menar Tessy Cerratto-Pargman i Dustin.se

Bild från SVT på dammsugare som exempel på vardagsföremål som kan kopplas upp i sakernas internet.

Hur kommer 5G att hjälpa oss i framtiden?

Pressklipp. Med 5G kan vi räkna med 50 miljarder uppkopplade saker år 2020, inom några år 500 miljarder, menar Theo Kanter i SVT.

Professor Donna Strickland, Nobelpriset i fysik 2018.

Nobelpristagaren i fysik besöker Stockholms universitet

Professor Donna Strickland, en av årets nobelpristagare i fysik, besökte Institutionen för data- och systemvetenskap i Kista.