Institutionen för data- och systemvetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. DSV
Ht21

Höstterminen 2021

Vi startar upp redan vid terminsstart den 30 augusti med undervisning och examinationer på campus, med reservation för aktiviteter med grupper större än 100 personer. 

Bokstaven i - coronainfo

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Utifrån rådande läge och ansvariga myndigheters rekommendationer har Stockholms universitet gjort följande ställningstaganden.

Tessy Cerratto Pargman

Högre utbildning i pandemins kölvatten

Hur har distansundervisningen påverkat lärare och studenter vid högskolor och universitet? Tessy Cerratto Pargman i Nio-Fem.

Dermalytics

Studenter från DSV vinnare i SU Business Model Cup

Dermalytics, vinnare i kategorin studenter. Bakom företaget står Christoffer Ekström, Fredrik Marthinsen och Jonatan Helenason från Institutionen för data- och systemvetenskap.

Panagiotis Papapetrou Foto: Niklas Björling

EXTREMUM samlar expertis från maskininlärning, juridik och sjukvård

Panagiotis Papapetrou leder forskningsprojektet Explainable and Ethical Machine Learning for Knowledge Discovery from Medical Data Sources (EXTREMUM) hos centrat Digital Futures.

Photo of Ulf Norinder

Målet: att bygga ett högkvalitativt datorverktyg för förutsägelse

Riskidentifiering och riskbedömning är i fokus för ett av arbetspaketen i Mistra SafeChem. Ulf Norinder utvecklar en verktygslåda för beräkningar som uppskattar om kemikalier är farliga eller inte.

Foto: Anna-Karin Landin

Han vill hjälpa självkörande fordon och trafikanter att förstå varandra

Hur reagerar vi på självkörande fordon? Och hur ska dessa lära sig hur andra trafikanter agerar? Det är huvudfrågorna i Barry Browns nya forskningsprojekt.

Annabel Aroka

Annabel Aroka till final i Årets tech-tjej 2021

Utmärkelsen Årets tech-tjej lyfter fram unga kvinnliga förebilder för att inspirera till en karriär inom tech-branschen där bristen på både kvinnor och mångfald fortfarande är påtaglig.