Institutionen för data- och systemvetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. DSV
Elizabeth Churchill hedersdoktor vid Stockholms universitet

Elizabeth Churchill utses till hedersdoktor vid Stockholms universitet

Elizabeth Churchill utses till hedersdoktor vid Stockholms universitet. Elizabeth har länge varit en viktig samarbetsperson för DSV och i synnerhet med professor Barry Browns forskargrupp.

Smarta städer

Städerna blir smartare - experter varnar för säkerhetsbrister

Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Umeå planerar att bli smarta städer utan att budgetera för it-säkerhet. Fredrik Blix menar i SVT Nyheter att cybersäkerhet måste specificeras i budgeten.

Bild på elnät.

Så rustat är Sverige för en cyberattack

Pressklipp. Elnätet är en av de mest sannolika målen för en cyberattack. ÖB säger att cybersoldater är ett steg mot att skydda våra system. Fredrik Blix och Försvarshögskolan diskuterar totalförsvar i SVT.

Bilden föreställer 1177 Vårdgudein på internet

Samtal till 1177 låg helt öppet på nätet

Pressklipp. En av de mest kritiska IT-incidenterna i Sverige hittills. Många enskilda drabbas och stora värden står på spel. Fredrik Blix kommenterar 1177 Vårdguiden i SVT Morgonstudion.

Students and teacher

Stort antal sökande till DSV:s internationella masterprogram

De tre mest populära masterprogrammen vid Stockholms universitet är DSV:s program i beslutsanalys och data science, informationssäkerhet och IT-projektledning.

Foto på Fredrik Blix, forskare i cybersäkerhet vid Stockholms universitet.

Ansiktsigenkänning på gott och ont

Pressklipp. Hur ska vi ta oss an ansiktsigenkänningstekniken utan att skapa ett jättestort övervakningssamhälle som vi inte kommer tillbaka ifrån? Fredrik Blix diskuterar i SR P1 Godmorgon, världen!

The Sandbox

De tänker utanför Sandboxen

Den 18 januari hade studenterna på kandidatprogrammet i interaktionsdesign sin årliga vinterutställning. Vi passade på att prata med Elin Nevdahl, Karin Nilsson, Jörn Moberg och Vera von Platen som ligger bakom projektet The Sandbox.