Deltagare i seminarieserie för CiOs

Varför valde du att delta?
Det lät som ett mycket intressant koncept. I vår praktiska vardag få vi inte alltid tillfälle att vara med i arbetsgrupper i samarbete med universitetet, kul och spännande att kombinera forskning, teori och praktik.

Hur har det varit?
Det har varit väldigt intressant. Det här är inte bara en endagarskurs- det är ett program med fem fulla dagar. Gruppens sammansätttning med olika företag representerade har varit mycket bra.

Vad händer sedan?
Just nu funderar vi på hur vi ska sätta upp vår styrning inom företaget. Det svåra är kanske, att för affärsledningen på ett enkelt sätt beskriva hur allt hänger ihop och få dem att tydligt se att det är deras behov som styr och inget annat ; eftersom IT inte ska ha något självändamål inom vårt företag kan det ibland vara svårt att behålla full fokus på detta när den tekniska komplexiteten gärna skenar iväg.

Jag tar med mig många tankar och ideer från programmet i den pågående processen i mitt företag, det här har helt klart gett mig ett bra steg framåt.

Inom företaget behöver vi nu jobba vidare och testa modellen. Jag hoppas det blir en fortsättning i någon form, kanske som en referensgrupp för vidare utveckling av modellen.

mats_hogberg_.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer om seminarieserien