DSV  i samarbete med Kista Science City presenterar tre framstående forskare inom ICT under tre lunchföreläsningar i Kista Science Tower. I vår handlar det om professor Oskar Juhlin, professor Annika Waern och professor Harald Kjellin.

 
Centre Director oskar_juhlin.jpg
 

2 maj Professor Oskar Juhlin

 

"En framtid där hundar och katter har mobiltelefoner"

Teknikutvecklingen för människa-djur-interaktion börjar ta fart och spjutspetsforskarna ser nya typer av tjänster för träning, lek och jakt. Men hur lika är människa och djur när det kommer till digital interaktion? Professor Oskar Juhlin visar ett nytt förhållningssätt där olikheterna inte spelar någon roll. Denna kunskap kan användas för att hitta på ny teknik och nya mobila tjänster.

Läs mer om Oskar Juhlin

 
Annika Waern_port.jpg
 

16 maj Professor Annika Waern

 

"Att spela på riktigt: Gatuspel och rollspel med mobil teknik"

Idag spelar alla datorspel där världen är fiktiv och virtuell. Parallellt med datorspelandet spelar och leker vi i den fysiska världen. Ubika spel pågår i vår fysiska värld och blandar verklighet och virtuellt på nya och utmanande sätt. Detta ger en enorm politisk och konstnärlig sprängkraft. Professor Annika Waern berättar om exempelspel som visar både möjligheter och risker med den nya spelformen.

Läs mer om Annika Wearn

 
harald.jpg
 

23 maj Professor Harald Kjellin

 

"Kunskapsfusion och systemtänkande"

Professor Harald Kjellin, forskare inom framtidens lärande, beskriver hur väldigt komplex kunskap kan omvandlas till generell kunskap och varför det ibland är bättre att definiera en riktning än ett mål. Ett systemtänkande kan göra det lättare att handla strategiskt och redogöra för relationerna mellan klassificering, integrering, standardisering, generalisering och formalisering.

Läs mer om Harald Kjellin
 

 

 
kista.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum: den 2, 16 och 23 maj

Tid: kl 12-13.00

Plats: Showroom, Kista Science Tower, Färögatan 33 i Kista

Föreläsningarna är kostnadsfria.

Lunchsmörgås och kaffe serveras från kl. 11:50.

Inbjudan och anmälan