jeeves.jpg
 

Studenterna i projektet heter David Anttila, Murat Emre Arslan, Simon Billenge, Christan Jensen och Erfan Ghaderi går tredje året på kandidatprogrammet ”Affärssystem och tjänstedesign” vid DSV. Studenterna hade ingen tidigare erfarenhet av Jeeves. Syftet med projektet var att visa hur enkelt det är att bygga en app i Jeeves.

– Det här var en riktig utmaning. På fyra veckor skulle vi lära oss hur Jeeves fungerar och bygga en app som deras kunder kan ha nytta av. Men vi klarade det. Mycket tack vare att Jeeves var så användarvänligt och flexibelt, säger David Anttila.

Om ett företag med kunder inom EU ska kontrollera att kundernas momsregistreringsnummer är giltiga måste det hämta varje enskilt nummer från EU-kommissionens hemsida. Med den nya appen kan kontrollen mot EU-kommissionens hemsida görs automatiskt. Appen är ett exempel på hur en mindre anpassning i Jeeves affärssystem kan förenkla och effektivisera användarnas arbete.

– I andra system som vi arbetat med har vi sedan behövt göra ytterligare en rad olika modifieringar och inställningar för att få det att fungera. Det blir som "the never ending story". Det vi ville göra i Jeeves kunde vi göra direkt, säger Christian Jensen.

Andreas Nilsson är en av initiativtagarna till projektet och projektledare på Center for Service Science and Innovation vid Stockholms universitet.

– Studenterna har i skarpt läge lyckats ta fram en app som uppfyller alla Jeeves krav. Detta under fyra veckor, och då har de läst en annan kurs parallellt. Det visar vilka möjligheter som finns för Jeeves kunder och partner att dela sina affärssystemslösningar med varandra.

Fakta om Jeeves App Market
Jeeves Apps Market lanserades våren 2011 och erbjuder affärssystemsappar som utvecklats av Jeeves samarbetspartner och kunder. Syftet med marknadsplatsen är att göra det ännu enklare för kunder att utveckla och underhålla sina affärssystem samtidigt som uppgraderingsbarheten inte påverkas.

Webbplats

 

 
andreas.jpg
  

 

 

Andreas Nilsson

en av initiativtagarna till projektet och projektledare på Center for Service Science and Innovation, SSI.