andreas.jpg
 
Studenterna studerar sitt tredje år vid kandidatprogrammet ”Affärssystem och tjänste-design” och har nyligen fått tredagars introduktionskurs i hur Jeeves affärssystems tekniska arkitektur ser ut och fungerar. Andreas Nilsson är en av initiativtagarna till projektet på Institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet.

 

– Idén uppstod när vi diskuterade utvecklingen inom affärssystemsbranschen där Jeeves med sin Apps Market ligger i framkant, berättar Andreas Nilsson. Studenterna får genom projektet direktkontakt med näringslivet och möjlighet att känna på hur det är att i skarpt läge ta fram en teknisk lösning. De är såklart oerhört taggade för att göra ett bra jobb och få sätta tänderna i Jeeves.

Jeeves är en svensk leverantör av affärssystem (ERP-system). Jeeves Apps Market lanserades våren 2011 och erbjuder affärssystemsappar som utvecklats av Jeeves samarbetspartner och kunder. Syftet med marknadsplatsen är att göra det ännu enklare för kunder att utveckla och underhålla sina affärssystem samtidigt som uppgraderingsbarheten inte påverkas.

– Apparna är ett utmärkt exempel på Jeeves flexibilitet och hur enkelt man kan dela affärssystemslösningar med andra. Studenterna får under projektets gång handledning av oss på Jeeves och målet är att appen ska läggas upp till försäljning på Jeeves Apps Market redan i höst, säger Erik Mårtensson, International Sales Manager, Jeeves.

Studenterna presenterar sitt resultat för Jeeves under senare delen av oktober.

 
christer_w(1).jpg
 
DSV satsar på samverkan med näringslivet
Projektet med Jeeves är ett exempel på hur näringsliv och akademi kan samarbeta för att ge studenterna bättre förståelse för hur ICT-branschen utvecklas. Förutom projektet med Jeeves driver DSV liknande samarbeten med IBM, Tieto, Logica, Accenture och Microsoft inom ramen för centret Service and Science Information, SSI.

– Vi vill självklart ytterligare vårt samarbete med det omgivande samhället. Vi välkomnar därför även andra företag, men också den offentliga sektorn att kontakta oss, understryker Christer Magnusson, docent i data-och systemvetenskap vid DSV och föreståndare för SSI.

Länkar

Service and Science Innovation Centre, SSI

Jeeves