Rebecca Forsberg
 

Motivering: ”… för sitt innovativa arbete som regissör och konstnärlig ledare med nyskapande barn- och ungdomsproduktioner, där scenkonst och forskning samverkar och för att vidareutveckla och slutföra en långfilm för barn om vänskap, religion och behovet av andra trots olikheter.

- Jag är en förortsbrud från metropolen Väsby, och det känns fantastiskt roligt att få detta pris där man lyfter fram forskningssamarbetet och de kulturaktiviteter som utvecklats i dialog med forskningen vid DSV och RATS, säger en glad och stolt Rebecca.

Upplands Väsby kommuns kulturstipendier ska stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda konstnärliga områden som bl a litteratur, musik, konst, teater, foto, konsthantverk. Dessa delas ut till personer, grupper och organisationer som är eller varit bosatta i Upplands Väsby eller har annan särskild anknytning till kommunen.

- Det är extra roligt med ett Uppland Väsbypris eftersom vi just nu arbetar i området med forskning kring stadsutveckling och demokratiska beslut i ett forskningsprojekt, berättar Rebecca.

Och vad ska du göra med stipendiet?
- För pengarna ska jag skriva klart mitt långfilmsmanus och det blir väl en hel del glass till mina gosiga barn, avslutar en nöjd Rebecca!

Läs mer om RATS