Tisdagen den 27 september hölls Kick-offen för Future Learn.

Vi är jätteglada att se att fler än 100 personer från nästan 40 institutioner kom till kick-offen i hörsal 7 på Frescati.

Professor Uno Fors som är projektledare välkomnade alla till Kick-offen

Rektor Kåre Bremer höll invigningstalet för kick-offen, vilket var startskottet för den första utlysningen av projektmedel i det universietsövergripande utvecklingsprojekt i IKT som rektor beslutat om och som kommer att leda till större användning av IKT i utbildningarna på Stockholms universitet.

Vice rektor Anders Gustavsson talade om varför han initierade detta projekt.

Studentrepresentanterna Jacobina Nilsson och Ebba Ringborg delade med sig av sina förväntingar som de har på detta projekt.

 

Ulf Färjare från Juridicum, Eeva Koroma från institutionen för pedagogik och didaktik samt Michael Christie från matematiska institutionen, var några av dem som delade med sig av de idéer och erfarenheter de samlat på sig.

 

Sanna Wolk från Juridicum bjöd in alla till en workshop som kommer att hållas i januari gällande upphovsrätt och andra juridiska aspekter på IKT-stött lärande.

 

Under pausen blev det en del  samtal om de ideér som uppstått gällande IKT i undervisningen.

 

 

Eftermiddagen avrundades med att Gunnar Wettergren, chef på enheten för flexibelt lärande på DSV erbjöd enhetens tjänster till dem som vill bolla  projektideér eller ha praktiks hjälp med sina projekt. Kjell Näckros, också från DSV talade lite om spel, animationer mm i IKT-baserat lärande.

 

 

Tack alla för en trevlig och inspirerande eftermiddag.

Har ni några frågor eller förslag på projekt, kontakta oss gärna på futurelearn@dsv.su.se