Alla föreställningar är gratis

 

HAIMON

Ett interaktivt drama gjort för att upplevas i en smartphone. Inspirerade av det grekiska dramat om Antigone som trotsar makten, ifrågasätter moralen och döms att dö i en grotta, bjuder RATS teater ner publiken under jord. Mobilappen tar med tunnelbanans hjälp tittaren både fysiskt och mentalt från Kungsträdgården till torget i Husby.

Dramat handlar både om kärleken mellan ett ungt par och om ett växande avstånd mellan centrum och periferi. Föreställningen reflekterar också över upploppen i Husby 2013. Publiken ges möjlighet att dela med sig av sina åsikter om bränderna, framtiden och inte minst om vad som är sanning.

Ladda ner appen
Till iPhone laddas appen Haimon ner från AppStore from 15 maj. Till Android kommer appen finnas att ladda ner från www.ratsteater.se

ANTIGONES DAGBOK

är ett GPS-triggat mobildrama där man med hjälp av en upphittad dagbok får följa Antigone dagarna innan hon försvann. Publiken får följa i hennes fotspår genom att själva följa en karta i mobiltelefonen. Scenerna spelas upp först när besökaren förflyttat sig till rätt punkt på kartan. Längs vägen bjuder föreställningen in publiken att själva dela med sig av sina tankar.

Ladda ner appen
Till iPhone finns appen Antigones dagbok att ladda ner från AppStore. För androidanvändare kommer RATS Teater tillhandahålla ett antal iPhones att låna.

PÅ MIN GATA

är en pjäs som tar avstamp i de fem nätter våren 2013 när upploppen i Husby pågick. En mammas längtan och oro över sin dotter sätts i fokus. Publiken får också följa med till ett annat land, en annan tid.

Föreställningen ges på Husby Träff, men kommer också att sändas som en direktsänd radioteater på torget utanför. Alla svar och tankar som publiken delat med sig under dagens föreställningar via mobilappar, sms och på twitter med hashtag #Antigone visas både inne i salongen och ute på torget.

Skådespelare

Bahareh Razekh Ahmadi, Gunilla Röör, Karim Carlsson, Andreas Liljeholm, Lindy Larsson. Samt en talkör från Kista / Husby och Stockholms Solister som spelar musik av Edward Grieg.

Manus & regi

Rebecca Forsberg

Producent

Helene Åberg

Hemsida

www.ratsteater.se

Tidpunkter den 24 maj OBS Preliminär!!

Kungsträdgården - Husby torg - Husby Träff

12:00 Haimon, tunnelbana från Kungsträdgården
13:00 Antigones dagbok utgår från Husby bibliotek

17:00 Haimon, tunnelbana från Kungsträdgården
18:00 På min Gata inne på Husby Träff
19:00 Antigones dagbok utgår från Husby bibliotek