Hur kändes det att få utmärkelsen?
Det kom helt oväntat, jag var väldigt glad. De var en fin respons av lärarna på mina ansträngningar. Jag använde en hel del tid inte bara för att följa kursens sessioner; jag hade dessutom många bra diskussioner med Åsa Smedberg som följde kursen under samma period som jag. Det kändes som att vi kompletterade varandra på ett bra sätt.

Vad är det du uppmärksammats för?/Varför har du fått den här utmärkelsen?
För att jag har på ett bra sätt tillämpat teorin från kursen på mina egna kurser. Det är dessutom ett incitament för att vidareutveckla med bra idéer och lösningar inom "IT för Lärande"-området.

Har du något nytt och spännande på gång?
Jag ska bli Program Chair av en stor internationell konferens som ska ges på DSV 8-12 juni 2015 - 27nd Conference on Advanced Information Systems Engineering (CAiSE 2015). För mer detalj, ni kan gå till http://caise2015.dsv.su.se. Det finns redan mycket arbete - att ordna publiceringar, tidskriften, program "board" för konferensen, programkommittéen, annonsera konferensen runt om Sverige och världen osv.

Kort om Jelena Zdravkovic

Kom till DSV som doktorand till Paul Johannesson i 2003

Undervisar i Verksamhetsmodellering (Enterprise Modeling) med fokus på kravhantering för system, och integration av affärssystem.