Många forskare menar att vi är på väg in i en helt ny geologisk era, antropocen, som kännetecknas av människans dominans på jorden och hur vi påverkar fundamentala system som klimat, vatten och skogar. Vi människor står inför ett antal globala utmaningar som ingen längre kan värja sig för. Vad innebär detta? För samhället och för var och en av oss?
Projektet syftar till att utveckla nya samarbetsformer för att belysa dessa viktiga forskningsfrågor men ska även leda till nyskriven dramatik.
Medverkande forskare
Från Stockholms universitet medverkar miljöforskare från flera ämnen; professor Emily Boyd samt Miriam Huitric och Fredrik Moberg, båda fil.dr, från Stockholm Resilience Centre, Kevin Noone, professor vid Institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi, Helena Pedersen, fil.dr vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen och Anna Roosvall fil.dr vid Institutionen för mediestudier.
Rebecca Forsberg, konstnärlig ledare för RATS Teater (Research in Arts and Technology in society), som har nära band till Institutionen för Data- och Systemvetenskap deltar också i projektet.
Från Stockholm Environment Institute (SEI) medverkar forskarna Nina Weitz, Maria Osbeck och Henrik Carlsen.
Medverkande dramatiker
De dramatiker, regissörer och andra scenkonstnärer som medverkar i projektet är komikern Özz Nûjen, Jenny Jägerfeld, psykolog och författare, Gertrud Larsson, dramatiker och satiriker samt regissörerna Karl Dunér och Natalie Ringler.
Projektet drivs av Dramaten och miljöforskningsinstitutet SEI och Postkodlotteriets Kulturstiftelse är huvudfinansiär. Resultatet redovisas på Dramatens lilla scen den 7 december.