Syftet med filmfestivalen är att lyfta subjektiva, personliga politiska konstnärsfilmer i London och att skapa ett samhälle av artister och filmskapare som stöder varandra och delar sina verk.

Love Ekenberg och Jon Karlung från 5 juli-stiftelsen står för Three Wise Men – an Easter Tales manus och regi. Ekenberg berättar att manus bakom är enkelt, rättframt och självförklarande, rena Lars Norén:

- Tre nornor väver människornas öden. Och så går det såklart åt skogen och hundjäveln äter dessutom isen i grodpölen. Filmen följer slaviskt Aristoteles ”Poetik”. Hunden är en blandning mellan jämthund och vaktel, men var viktig för Tarkovskijfeelingen. Mielke var stasichefen under alla år.

Ekenberg berättar vidare:

- Hon som läser i filmen är en isländsk piratpolitiker och poet, det är nog bara på Island som de kan vara det. Övriga statister i filmen är låglönearbetare från Kina.

 

 

Om MicroActs och Cavecinema

Med filmfestivalen Cavecinemas program visar MicroAct kortfilmer som utforskar koncentrerat berättande genom rörlig bild. Från djärvt politiskt uttryck till känsliga personliga minnen och abstrakta experimentella collage. Länken leder till MicroActs engelska webbplats

Om 5 juli-stiftelsen

5 juli-stiftelsen värnar mänskliga rättigheter på internet, enligt den FN-resolution som antogs den 5 juli 2012 genom att tillhandahålla verktyg, vilka hjälper internetanvändare att öka sin frihet, säkerhet och integritet. Klicka på länken för att läsa mer på 5 juli-stiftelsens webbplats