Kista Teater, Bahnhof och Institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet presenterar:

 

ADA FTW - ett direktsänt drama om världens första programmerare, Ada Lovelace, där du kan delta via sms, twitter och webb. 

 ”Det finns osynliga koder i min familj, sådant jag inte kan förstå, det är därför som jag bett er komma, era tankar kanske kan hjälpa mig att skapa logik i det här trasslet av lösa trådar och tomma signaler”

 

ADA FTW handlar om Ada Lovelace, född 1815, dotter till den kände poeten Lord Byron. Ada var matematiker och visionär som förutsåg att Charles Babbages analytiska maskin, den första datorn, skulle få en revolutionerande betydelse i framtiden. I ADA FTW får du följa hennes intensiva levnadsöde från barndomen till hennes död vid 36 års ålder. Manus och regi av Rebecca Forsberg, skådespelare Linda Lönnerfeldt.

Premiär 10 oktober!

Premiär den 10 oktober 2012, kl. 18.30, spelas även den 11 och 12 oktober, kl. 12.15 och 18.30. Från 12 år och uppåt. Föreställningen är ca 45 minuter.

Pjäsen livesänds - delta via twitter, via sms eller på webben

Dramat ADA FTW livesänds och publiken kan delta via sms, twitter och webben. Publiken kan se dramat på olika sätt: på den egna datorn eller mobilen och på storbild på utvalda spelplatser. Bland annat kommer ADA FTW att visas gratis på Institutionen för data- och systemvetenskap i Kista och på Stockholms universitet/Frescati. Samtliga spelplatser och mer info finns på www.kistateater.com.

ADA FTW, del två i triologin Women in Science

ADA FTW är del 2 i Kista Teaters triologi Women In Science som lyfter fram kvinnliga forskare, vetenskapliga upptäckter och belyser forskningen av idag. I ADA FTW fortsätter utforskandet av scenkonstens möjligheter att möta publiken på nya sätt.

Pjäsen har inspirerats av stockholmarnas berättelser om Hemmet som Stockholms stadsbibliotek och Stockholms stadsmuseum har samlat in sedan hösten 2011.

Kista Teater har tidigare bl.a. producerat Lise och Otto - ett drama på två scener samt Antigones dagbok, världens första mobiltelefonteater.

Kontakt:

Rebecca Medici, producent
rebecca.medici@kistateater.com, tfn: 070 492 19 04

 

Genomförs i samarbete med, och stöd av Arvsfonden, KFUM Kista Ungdomsgård, Kista Science City, Kulturbryggan, Myrorna, Stockholms stadsbibliotek och Stockholm stadsmuseum.

Läs mer

Centrum för gestaltnings webbplats (öppnas i nytt fönster)>>

Spelplats och tid

Samtliga spelplatser och mer info finns på Kista Teaters webbplats>> 

Mer information

Informationsblad om ADA FTW [pdf] (54 Kb)