Kandidatprogrammet i data- och systemvetenskap är utvecklat för att möta behov inom den mycket dynamiska IT-sektorn. Utbildningen omfattar en blandning av ämnen från design och projektledning till mer tekniska delar som programmering och databaser. Du kan själv påverka innehållet i utbildningen genom fria val av delkurser, vilka alla ger dig en solid grund för en professionell verksamhet som systemutvecklare, projektledare, programmerare, konsult och mycket annat inom IT-området.

Utbildningen förutsätter inte att du har teknisk kunskap om datorer eller erfarenhet av programmering, däremot är det viktigt att kunna kommunicera muntligt och skriftligt, sätta sig in i nya områden och vara en problemlösare. Du har stor valfrihet att inom programmet forma din egen profil utifrån dina egna intressen. Du kan välja antingen en bred utbildning inom hela området eller att fördjupa dig i specifika delar som programmering, design eller systemutveckling. Upplägget är till stor del praktiskt och du arbetar i en modern datormiljö med grupparbeten och projektuppgifter.

Programinnehåll
Detaljerad programöversikt

Behörighet

Matematik B och Samhällskunskap A eller Matematik 2a alt 2b alt 2c och Samhällskunskap 1b alt 1a1 + 1a2 (Områdesbehörighet 5 eller A5).

Läs mer om behörighet

Examen

Kandidatexamen i data- och systemvetenskap.
Internationellt motsvarar en kandidatexamen en Bachelor of Science (B.Sc.).

Karriär efter avslutad examen

Efter examen kan du exempelvis arbeta som systemutvecklare, programmerare eller IT-konsult. Du kan också välja att studera vidare och ta en masterexamen.

Ansökan

Ansökan till höstterminen 2020 är öppen! Sista ansökningsdag är den 15 april.
Här hittar du mer information om programmet och hur du ansöker 

IT-miljön på DSV - digitala resurser för våra studenter