Institutionen ger två högskolekurser på distans för dig som är lärare och vill lära dig textprogrammering eller visuell programmering i blockspråk för att använda i din undervisning.

Kurserna ges mellan 1 september och 12 december. Kurserna ges helt på distans och går att läsa valfri tid på dygnet. Handledning schemaläggs i samråd med handledare. 

Introduktion till programmering i textbaserad miljö 5 hp

Distanskursen riktar sig till dig som vill lära dig textprogrammering för att använda i din undervisning. Du lär dig att skapa program, felsöka, läsa och förbättra befintlig kod. Du får möjlighet att öka din kunskap om grundläggande begrepp och byggstenar inom programmering i textbaserad miljö. Kursen behandlar också den senaste forskningen inom programmeringsdidaktik.
Här kan du läsa mer om kursen

Introduktion till programmering i visuell miljö 5 hp

Distanskursen riktar sig till dig som vill lära dig visuell programmering i blockspråk för att kunna använda det i din undervisning. Du lär dig att skapa program, felsöka, läsa och förbättra befintlig kod samt möjlighet att öka din kunskap om grundläggande begrepp och byggstenar inom programmering i visuell blockmiljö. Kursen behandlar också den senaste forskningen kring programmeringsdidaktik.
Här kan du läsa mer om kursen