Vid DSV har vi installerat WordPress  på en server med adressen blogs.dsv.su.se.

För att skapa din egen blogg eller webbplats i DSV:s WordPress-system så går du till webbadressen blogs.dsv.su.se och klickar på "Register" och skapar dig ett konto. Därefter kan du istället klicka på "Login" på den sidan för att logga in till din blogg/webbplats. OBS att du måste ange en mejladress typ användarnamn@dsv.su.se för att kunna skapa konto. DSV:s  studenter har ju mejladress namn@student.su.se vilket alltså inte fungerar i DSV:s WordPress-instans. Men då kan du använda aliaset namn@dsv.su.se som vi skapat för alla nya och gamla studenter och som pekar på namn@student.su.se.

Inloggad i WordPress kan du nu skapa en egen blogg/webbplats med önskat namn. Om du t.ex. väljer namnet "xyz" på din blogg så kommer den sedan vara läsbar av alla via adressen http://xyz.blogs.dsv.su.se. Du kan förstås skapa flera olika bloggar/webbplatser med olika namn om du vill.

Om du vill så kan du få egna webbsidan http://people.dsv.su.se/~användarnamn att omdirigeras till din WordPress-webbplats. För att åstadkomma detta så skapar du en .htaccess-fil i katalogen public_html under hemkatalogen på filservern oberon. Texten i .htaccess-filen skall vara:

RewriteEngine On
RewriteRule ^$ http://namn.blogs.dsv.su.se