Det är viktigt att du som student tar eget ansvar för att kontakta olika företag för din praktik. Upplägg, planering och genomförande är en överenskommelse mellan student och praktikgivande organisation.

Om du är representant för ett företag eller organisation som vill erbjuda praktikplats ber vi att du hör av dig till praktik@dsv.su.se.

Under hösten läggs annonser till praktikplatser upp i listan nedan.

Praktikföretag - annonser
 

Praktikant hos SAP Svenskas Lokaliseringsansvarig (Localization Product Manager)

Praktikanten ska assistera SAP:s lokaliseringsansvarige (Erik Törnqvist) i det dagliga arbetet (se nedan) med olika uppgifter som berör delar i SAPs affärssystem och närliggande produkter. Det innebär t.ex. att söka fakta hos Skatteverket eller Tullverket eller i SAPs egen dokumentation, men också att delta i möten med olika intressenter, både internt och externt. Praktikanten ska vara positiv och kunna arbeta självständigt samt inte vara rädd för att "grotta ner sig" i detaljer för att därefter kunna presentera slutsatser eller rekommendationer i sammanfattad form. Dessa kan sedan (efter samråd) publiceras på SAPs hemsida eller andra fora. Intresse för bokförings- och redovisningsfrågor är också bra, då många av uppgifterna inom lokalisering rör redovisning, moms och skatt.

Rollen som Lokaliseringsansvarig består i att ansvara för att SAPs olika programprodukter motsvarar de svenska legala kraven på funktionalitet samt de övriga krav som marknaden kräver lokalt. Eriks specialistområde är ekonomi, men de programprodukter han ansvarar för inom ERP-systemet är både SAP Finance (t.ex. moms, betalningsformat, intra-EU rapportering), SAP GTS (Global Trade Service, dvs tullrapportering av import och export), SAP Concur (reseadministration i Cloud), SAP Ariba (leverantörsnätverk och inköpshantering i Cloud) och SAP hybris (e-handelsplattform i Cloud) med flera produkter. Dessutom har man också tätt samarbete med SAPSA, SAPs svenska användarförening, och deltar i förekommande fall i SAPSAs konferenser och fokusgruppsmöten.

Arbetet spänner över många olika delar av ett företags eller en organisations verksamheter och den ena dagen är aldrig den andra lik. Att notera är dock att ingen direkt programmering görs i Sverige, utan rollen är att fungera som projektledare för de större och mindre projekt som förändringar i de olika kraven på programprodukterna innebär. SAPs kontor ligger på Sveavägen 44, centralt i stan.

Kontaktperson är Erik Törnqvist som nås på erik.toernqvist@sap.com
 

Studerar och intresserad av cybersäkerhet? Se hit!

Cybersäkerhet är en starkt växande marknad och ibland lika spännande som en spionroman. Vill du också jobba med oss för att säkra upp bolag och våra svenska myndigheter? Vi har ett antal möjligheter för dig som är studerar på universitet och högskola och snart ska ut i arbetslivet. Vi erbjuder just nu praktikplatser till våren 2018.

Anta utmaningen att skriva vårt case och sedan skicka in en ansökan. Men det är bråttom. Ansök ska vara inne senast torsdag 16/11 klockan 23:59.

Kontaktperson: Åsa Schwarz

För ansökan och mer information

 
Mapiful.com söker praktikant!

Mapiful.com söker praktikanter som brinner för e-handel och digital marknadsföring. Mapiful är en tjänst som låter dig skapa tryck med kartmotiv av platser som ligger dig nära hjärtat. Vare sig det är storstaden du älskar eller småstaden du kommer ifrån - nu kan alla ha sina favoritplatser närmre hemmet.

Vi sitter centralt på Drottninggatan i Stockholm där vi är ett litet team med stor erfarenhet som arbetar globalt. Vi har sedan starten 2015 sålt 60 000 kartor och vår resa har bara börjat. Vi söker nu praktikanter som vill arbeta brett inom marknadsföring, med allt från influencer marketing och social media management till skapande av nyhetsbrev och digital marknadsföring. Mapiful använder sig av samtliga stora sociala medier och det finns minst sagt mycket att göra. Lämplig studiebakgrund är Marknad & IT men även andra utbildningar kan vara aktuella. Målet med praktiken är en bred förståelse för marknadsföring och e-handel som bäddar för en eventuell anställning. Praktiken kan vara 50-100% under perioden 15 januari - 3 juni 2018.

Vi söker drivna och nyfikna praktikanter som trivs med att jobba i ett högt tempo. Egna initiativ värdesätts och uppmuntras, vi är måna om att lyssna på dina idéer och låter dig ta eget ansvar under vägledning. Eftersom vi arbetar globalt behövs starka engelska kunskaper, ytterligare språkkunskaper är meriterande. Svenska är inget krav.

Innehåll i praktiken

 • Arbete med sociala medier (Pinterest, Facebook, Instagram)
 • Influencer Marketing (Från mindre till större betalda samarbeten)
 • Skapande av Nyhetsbrev och innehåll till Mapiful.com
 • Digital Markandsföring (Google Analytics, Facebook Adwords etc)
 • Finns även möjlighet till webbutveckling om intresset och kunskapen finns

För mer information om företaget, besök Mapiful.com eller vår Instagram @Mapiful

Skicka din ansökan senast 30/12 till hello@mapiful.com. Intervjuer sker löpande. Eventuella frågor kan skickas till Ignacio@mapiful.com


Praktik på Folksam, Beslutsstöd

Folksam står inför en spännande resa där vi kommer transformera flera av våra tekniska förmågor för att dels kunna bli mer Data driven och fortsätta vår Agila transformation. Den interna IT grupperingen Beslutsstöd kommer att stå i händelsernas centrum och kommer effektivisera sina befintliga leveranser, ta nästa steg i den agila transformationen (Biz DevOps) och utveckla nya tekniska (BI/Big Data) lösningar (inkl AI & Machine learning componenter). 

Om du är intresserad av organisationsutveckling, tjänsteutveckling, agil transformation eller vill driva teknisk utveckling inom BI/Big Data, och tillsammans med oss vill detaljera ditt uppdrag, så är vi rätt organisation för praktik med möjligheter till anställning efter en väl genomförd praktik.

Lämplig studiebakgrund:

 • Affärssystem och tjänstedesign
 • Data- och systemvetenskap
 • Datavetenskap

Placering
Skanstull, Stockholm

Mer information och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du gruppchef, Richard Simmons, 0708 31 596, richard.simmons@folksam.se.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2017-11-30 till richard.simmons@folksam.se. Urval sker löpande.

Om Folksam
Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Praktik på Folksam, e-Arkivet

Inom enheten IT pågår det just nu modernisering och stora förändringar för att möta nya krav från verksamhet och kunder. Utvecklingstakten fortsätter att öka och det blir allt viktigare att arbeta fortlöpande med förbättring och effektivisering av vårt informations- och processtöd. Vi är i dag cirka 550 medarbetare och kan erbjuda många utvecklingsmöjligheter. Avdelningen IT Sak har i uppdrag att utveckla och förvalta informations- och processtöd för individuella riskförsäkringsaffären såsom motor-, civil-, person- och djurförsäkring, samt system för att skadereglera dessa försäkringar. Du kommer organisatoriskt att tillhöra en grupp på ca 20 medarbetare. Ditt förvaltningsobjekt innehåller Folksams system för arkivering av data. Hos oss finns möjligheter till anställning efter en väl genomförd praktik.

Vad du kan förvänta dig
Vi arbetar enligt Lean och med agila leveranssätt där teamet ansvarar för sina leveranser.

Som praktikant och team-medlem har du följande roll:

 • Har gemensamt ansvar och ägarskap, med resten av teamet, för teamets löften, arbetsprocesser och leveranser
 • Hjälper till med estimering och nedbrytning av prioriterade behov
 • Arbetar med prioriterade behov
 • Bidrar till små kontinuerliga leveranser för att realisera affärsvärde
 • Bidrar till en lärande organisation genom att dela med sig av sina kunskaper samt arbetar med förbättringar
 • Deltar aktivt i teamets ceremonier (t.ex. sprintplanering)
 • Identifierar hinder och kommer fram till förbättringsförslag

Praktiken innebär att du tillsammans med teamet och verksamheten utvecklar våra system för arkivering, utvecklingen sker främst i Java, JS, Typescript, HTML.

Vad vi förväntar oss
Vi söker dig som är intresserad av att utveckla i Java, JS, Typescript och har förståelse för olika typer av databaser. Vi ser gärna att du har intresse av att röra dig mellan olika miljöer, vår målplattform är utvecklad i Java så vi ser gärna att du är intresserad av det. Vi värderar ditt engagemang, vilja att lära, utvecklas samt dina personliga egenskaper. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Placering
Skanstull, Stockholm

Mer information och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du gruppchef, Lars Öjebrink, 08 – 772 27013 alt förvaltningsledare Dan Wetterström 08 - 55545115
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2017-11-30 till lars.ojebrink@folksam.se. Urval sker löpande.

Om Folksam
Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.
 

Praktikanter till iProspect

iProspect söker praktikanter som ser en framtid som konsulter och rådgivare inom digital marknadsföring. Vi erbjuder en stimulerande miljö mitt på Södermalm där du som praktikant får möjlighet att tillsammans med 300 koncernkollegor skapa framtidens kommunikationslösningar. Vi söker primärt praktikanter till vårt Paid Search team samt Data & Insight team men även andra team kan vara aktuella beroende på sökandens intresse och bakgrund. Lämplig studiebakgrund är Marknad & IT men även annan relevant utbildning kan vara aktuell. Målet med praktiken är anställning efter avslutad examen. Praktiken är på 400 timmar under vårterminen och genomförs på halvtid under perioden 15 januari - 3 juni 2018

Vi söker drivna och vetgiriga praktikanter som trivs i en omväxlande miljö där det händer mycket. Hos oss är det viktigt att alla trivs och har roligt därför har vi allt från ett shuffleboard och pingisbord på kontoret till Yoga en gång i veckan. Den typiska iProspectaren är en social nörd som gillar att hjälpa människor, kunder som kollegor.

Innehåll i praktiken

 • Hands-on arbete i Google Analytics och Google Adwords under överinseende av specialister.
 • Analys och optimering av Paid Search kampanjer.
 • Möjlighet att delta i skarpa kundmöten.
 • Skapande av Dashboards i Datavisualiseringsverktyg som Google Data Studio och Datorama.
 • Beroende på förkunskaper i programmering kan kodning av A/B-tester vara aktuellt.

Om Bolaget

iProspect ingår i Dentsu Aegis Network Sverige med kontor över hela världen. iProspect består av ca 4000 anställda på 40+ marknader som arbetar med digitala kanaler och tjänster inom Paid Search, SEO, Displayannonsering, Social Mediaannonsering, konverteringsoptimering, mätning och digitala strategier för våra kunders räkning. I Sverige är vi idag drygt 75 anställda och har kontor i Stockholm och Göteborg.

Ansök om praktik på: https://www.aegiscareer.se/dan/vill-du-praktisera-hos-oss/. Sista datum att ansöka om praktik för vårterminen 2018 är 30/11 men ansök gärna så fort som möjligt då vi håller intervjuer löpande.

Har du frågor om praktiken? Kontakta Erik Luhr, Head of Data & Insight på erik.luhr@iprospect.com eller Lisa Wennström, Head of Paid Search på lisa.wennstrom@iprospect.com.

 

Operations Intern, Sweden

WANTED: Super Intern to join our Dedicated Ops team in Sweden.

Are you looking to take your first steps towards a long and rewarding media career? Do you want to work for a fast-growing tech company in the area of social video marketing and get to know the social media world and all of its diverse possibilities? We are looking for an Operations Intern to join our Swedish Operations team as soon as possible. The internship lasts 10 weeks, during which time you will support our campaign team in countless ways – from compiling reports and analyzing campaign performance.

You will in your role as intern be trained by our experienced Operations, BD and Sales teams in all aspects of the company. We will together work with a variety of digital campaigns having direct client contact and learning several digital platforms. If you are looking for an internship at an enthusiastic, innovative tech-company we would love to hear from you.

Reports to: Operations team, Nordics
Location: Stockholm, Sweden
Employment Type: 10 weeks Internship
Working Hours: Full time (9 am to 5.30 pm, Mon – Fri)
Contact person: robin.leijonhufvud@unrulygroup.com
Start date: January, 2018
Latest application day: December 16, 2017

About the Role: Mission
Your mission will be to:

 • Work with the Operations team to execute, optimise, analyze and report on online video campaigns via multiple demand-based technology platforms.

About the Role: Key Relationships

 • Operations
 • Commercial

About You: Experience
You must have:

 • Demonstrated interest in online media, advertising and creative industry, technology and digital marketing
 • An understanding of the current and emerging video, mobile and social landscape
 • Experience working with data spreadsheets
 • Experience working independently and completing projects end to end

About You: Skills
You must be:

 • Fluent in Swedish and English both spoken and written
 • At least a beginner to Intermediate level user of Excel, PowerPoint and Google Apps, image editing softwares
 • Able to collect, synthesize and report data

About You: Behaviour
You must be:

 • Analytical – able to think analytically, solve problems creatively and articulate solutions and suggestions
 • A great communicator – in every scenario, with ability to effectively liaise with different teams (sales, agencies, publishers)
 • Excellent at time management – prioritising tasks to meet tight deadlines and dedicating time to support other members of an operations team when required
 • Cool, calm and collected – able to deal with external clients and internal senior management in pressure situations
 • Organised - able to manage your workload and take the initiative

The WOW-Factor:
We’d love it if you:

 • Have knowledge of Photoshop
 • Speak another language
 • Understand the programmatic advertising ecosystem, including the roles of DSPs, SSPs, Exchanges, RTB and Audience Targeting

   

Vill du praktisera som applikationskonsult inom Microsoft Dynamics NAV och Dynamics 365?

Kentor/Sopra Steria är ett konsultbolag som levererar affärskritiska lösningar. Vi tar leveransansvar för samtliga moment i en komplett IT-systemleverans, från verksamhetsutredning till driftsättning och förvaltning. Tjänsterna innefattar verksamhetskonsulting, systemutveckling, systemintegration och systemförvaltning. Vår affärsmodell bygger på en kombination av djup teknisk kompetens, kunskap om kundens verksamhet och partnerskap med ledande system- och programvaruleverantörer.

Kentor/Sopra Steria har ett ERP-team för att möta våra kunders efterfrågan och Microsofts satsning på Dynamics 365, vi arbetar nära vårt starka CRM-team. Vi söker nu praktikanter som vill lära sig mer om konsultyrket samt hur man jobbar med affärssystem i projekt. Vi löser olika utmaningar hos våra kunder, men är specialiserade inom projekthantering så kallad ”professional services”.

I teamet arbetar vi i huvudsak med Microsoft Dynamics 365 och NAV. Teamet är en del av affärsenheten Business Solutions som även rymmer specialister inom CRM, SharePoint, Webb och Business Intelligence/Analytics & Insights. Vi är i nuläget ca 100 konsulter i affärsenheten och expanderar kraftigt. Tillsammans tar vi fram lösningar som ger våra kunder ett bättre verksamhetsstöd och som möjliggör deras fortsatta affärsutveckling.

Vi söker dig som skulle vilja utmana dig själv genom att praktisera de teoretiska kunskaper du skaffat dig under din utbildning och löpande få återkoppling på genomfört arbete. Vår ambition är att du deltar i något eller några av våra kundprojekt. Projekten innebär införande av affärssystem, vidareutveckling av befintliga lösningar, paketering av vårt erbjudande, etc.

Vår verksamhet och företagskultur präglas av teamkänsla, tillhörighet och ett aktivt arbete för att medverka till din personliga utveckling. Vi värderar det personliga ledarskapet högt, oavsett position är du en ledare som kan bidra till dina kollegors och företagets utveckling. Vi tar ansvar för och tycker att det är viktigt att det system som levereras till kund gör verklig nytta.

Vi söker dig som:

 • Gärna har erfarenhet om och av ERP-system
 • Har stark drivkraft
 • Är ansvarstagande
 • Gillar att sätta dig in i och förstå en verksamhet och dess behov
 • Vill testa på olika former av utmaningar som ett projekt kan medföra

Varför ska du praktisera hos oss?

Vi erbjuder en utvecklande och rolig praktik i ett stabilt företag, där du får möjlighet att delta i intressanta projekt.
Omfattning: Hel- eller deltid
Period: Vårterminen 2018 (exakt period efter överenskommelse)
Placering: Vasagatan 38, Stockholm
Ansökan: ahnaf.syed@kentor.se (Skicka med CV + Personligt brev)
Kontakt: Ahnaf Syed, 0708965095, ahnaf.syed@kentor.se
 

Praktikplats på Innofactor

Beroende på personliga förutsättningar och önskemål ser praktikperioden lite olika ut för våra praktikanter. Som praktikant på Innofactor kan du exempelvis få vara delaktig att analysera och dokumentera behov och processer kring verksamhetssystem, kravspecificering, projektledning, utveckling, integration och implementering. Du får erfarenhet av att delta i IT-projekt och verksamhetsutveckling med hjälp av IT-stöd, framförallt med hjälp av Microsoft Dynamics 365, men även Power BI, Dynamics CRM, AX och NAV.

Vanligtvis gör praktikanterna sin praktik på heltid och börjar den 8 januari, men den kan även förläggas senare eller på halvtid. Från Innofactors sida utses en formell chef under praktiken, men de arbetsleds mestadels av någon en person i form av en handledare.

Intresseanmälan till oss sker via vår karriärsida här.

Placering: Stockholm
Kontaktperson: Sofia Dahlström (sofia.dahlstrom@innofactor.com)
Senaste ansökningsdatum: 3 december

 

Praktik på en av Sveriges ledande e-Learningbyrå?

Grade erbjuder kompletta e-Learninglösningar i form av utbildningsplattform, författar­verktyg och en mängd konsulttjänster som t ex utveckling av skräddarsydda utbildningar och digitala lösningar för lärande.

Med kontor i Lund och Stockholm och kunder i ett flertal länder tillhör Grade de större e-Learningbolagen i Norden. Grade utvecklar och säljer produkter, metoder och konsulttjänster för att genomföra utbildningsinsatser i företag, myndigheter och organisationer.

Vi söker nu praktikanter som kan vara en del av vårt konsultteam när det kommer till innehåll i våra produkter och hjälpa våra kunder ta fram digitala utbildningar och utbildningslösningar i framkant.

Är du intresserad av digitala produkter i kombination av lärande? Är du en kreativ person med antingen spetskompetens inom projektledning, produktion av digitala medier, foto och film eller skrivande så kan du passa hos oss.

Vi har t ex jobbat med digitalisering av körkortsutbildningen, grundläggande miljöutbildning åt Stockholms län och hur man bygger hamburgare och möter kunder på Sibylla.

I vårt konsultteam har vi idag Front-End utvecklare, Systemutvecklare, Producenter, Art-Director, Manusförfattare, Projektledare och Filmare/Fotografer.

Hos oss har du möjlighet att lära dig allt från att producera enklare digitala utbildningar självständigt till att vara med och ta fram större utbildningskoncept för stora företag tillsammans med övriga i vårt team.

Vi är flexibla när det gäller tider och vi har möjlighet att ta emot studenter både på hel och deltid under hela vårterminen 2018.

Nyfiken eller vill veta mer? Kom gärna förbi vårt kontor på Vegagatan 8, Odenplan.

Välkommen med din ansökan till: Robert Gustafsson – Konsultchef 0765405606 Robert.gustavsson@grade.com

 

True Friends praktikerbjudande

True Friends är en digital designbyrå. Vår passion är ny teknik, dess möjligheter och hur vi kan omsätta det till underhållande och användbar kommunikation. Vi söker praktikanter som vill lära sig mer om digital design och konceptutveckling. Hos oss kommer du att utvecklas snabbt, jobba med stora välkända varumärken och ha en kreativ och kul vardag.

Kontakt: Isak Strid Lindgren isak.strid.lindgren@s-f.se +46 (0)70 217 63 89

 

Praktisera på Nordens största plattform för utbildningar!

Educations Media Group (EMG) bedriver söktjänster inom utbildning. Ett exempel är Studentum.se vilket är en söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Andra svenska affärsenheter är Utbildning.se, Kurser.se och Gymnasium.se. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser.

Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt besök på utbildningsmässor. Educations Media Group startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning.

På EMG:s kommunikationsavdelningar jobbar vi mest med att:

 • Skapa content och marknadsföringsmaterial åt våra kunder (skolor och företag)
 • Skapa riktade nyhetsbrev till olika målgrupper
 • Uppdatera och editera texter och content på Studentum + systersiter
 • Driva och projektleda utbildningsmässor
 • Skapa printmagasin
 • Sociala medier
 • Utveckling av siten
 • Besöksdrivande projekt till våra siter (linkbuilding, SEO, SEM etc.)

Som praktikant kommer du att kopplas in i flera olika delar av kommunikationsarbetet, främst med fokus på textproduktion, kundkommunikation samt webbredigering.

Praktikens innehåll i ett nötskal:

 • Skapa content till våra siter
 • Ta fram statistik åt våra kunder
 • Uppdatera webbplatsinnehåll
 • Kundkontakt i form av materialinhämtning
 • Sociala medier
 • Skapa artiklar till våra printmagasin
 • Bildredigering
 • Skapa marknadsföringsmaterial (online) åt våra kunder

Vi är ett glatt gäng, samarbetar i många projekt och är måna om att alla ska trivas hos oss. Praktikplatsen passar dig som är social, driftig och intresserad av att få en bred insikt i digital marknadsföring och kommunikation.

Info: Praktiken är på heltid med start under våren 2018.
Låter det spännande? Tveka inte att skicka in din ansökan idag genom denna länk! Har du frågor och funderingar, vänligen kontakta Frida Björkman, 076 039 28 97.

LET´S DO THIS!!