Det är viktigt att du som student tar eget ansvar för att kontakta olika företag för din praktik. Upplägg, planering och genomförande är en överenskommelse mellan student och praktikgivande organisation.

Är du är representant för ett företag eller organisation som vill erbjuda praktikplats? Kontakta praktik@dsv.su.se

Under hösten läggs annonser till praktikplatser upp i en lista nedan.

Praktikföretag - annonser

Praktikplats på AxiCom

Nyfiken på IT, PR och kommunikation? Nu söker AxiCom en praktikant till Stockholmskontoret för våren 2021. 
Hos oss får du möjlighet att jobba tillsammans med våra konsulter, utveckla dina praktiska kunskaper inom kommunikation och få en inblick i det dagliga arbetet på en kommunikationsbyrå. 

Vi vill att du som söker 

  • Känner dig bekväm med att skriva på svenska och engelska
  • Håller koll på vad som händer i omvärlden
  • Är intresserad av PR, kommunikation, IT och teknik
  • Trivs med att jobba med olika projekt parallellt
  • Tycker om att samarbeta och jobba tillsammans med andra människor
  • Är serviceminded, driven och snäll

Som praktikant hos oss får du

  • Arbeta jämsides med konsulter i engagerade team med internationella IT-kunder
  • Få inblick i hur kommunikation anpassas efter olika kunders behov, strategier och möjligheter 
  • Lära dig grunderna i rollen som kommunikationskonsult
  • Skapa pressmaterial och ha kontinuerlig kontakt med såväl kunder som journalister

För att ansöka, maila personligt brev samt CV till adam.erlandsson@axicom.com
Sista ansökningsdag 25 november.
Vi ser fram emot att höra ifrån dig!
 

Praktisera med digital marknadsföring på Cancerfonden 2021

Är du intresserad av att praktisera hands-on och strategisk med digital marknadsföring i en av Sveriges största insamlingsorganisationer?

Vi letar efter en praktikant som brinner för digital marknadsföring, analys och som är en evig student – att ständigt söka kunskap är vardagsmat för dig. Du har hög arbetsmoral, är nyfiken och har förmågan att arbeta självständigt.

Vad vi letar efter hos vår praktikant:
Du ser dig själv arbeta med digital marknadsföring i framtiden. Som person är du noggrann, organiserad och initiativtagande. Vi letar efter någon som gärna ställer frågor och inte är rädd för att misslyckas. Gärna med ett intresse för stora mängder data eller ett siffersinne. Erfarenhet av ads manager och google analytics är att föredra men ej obligatoriskt – du är trots allt här för att lära dig.

Självklart är det viktigt för oss att du har ett intresse i vårt arbete och målet vi jobbar mot – nämligen att besegra cancern!

Vad vi erbjuder:
En värderingsstyrd praktik där du får verktygen till att bli en bättre marknadsförare tillsammans med en erfaren handledare som sätter ditt lärande i fokus. Du kommer efter avslutad praktik ha ansvarat över budget, blivit bättre på att tolka data och lärt dig behärska ett flertal verktyg kopplade till digital annonsering. 

Praktiken påbörjas under början på 2021 och får gärna vara 100% i minst 2 månader, men vi är öppna för alternativa lösningar. 

Din arbetsplats kommer antingen vara på vårt fina kontor nära Humlegården eller distans på grund av de rådande omständigheterna kring Covid19. Praktiken erbjuder ingen lön eller kompensation och kräver därför att det sker genom din utbildning. 

Frågor? Vänligen kontakta din framtida handledare ignacio.varas@cancerfonden.se

Välkommen att ansöka till ignacio.varas@cancerfonden.se så snart som möjligt och inkludera ditt CV tillsammans med en kortare introduktion i valfritt format.  
 

Praktikplats på på K-mit

K-mit är en digital byrå som utvecklar system, appar, webbplatser, och egna digitala produkter.  Företaget grundades 2014 och har kontor på Nina Einhorns gata 1 i Hagastaden i Stockholm.

På K-mit finns bred kunskap inom frontend- och backendutveckling, webbdesign och projektledning. Därigenom tror vi att vi ska kunna ge dig en allsidig och utvecklande praktikperiod. Vi kommer att göra vårt bästa för att anpassa dina arbetsuppgifter utifrån dina förkunskaper och intressen.

Att praktisera på K-mit
Du som praktiserar på K-mit kommer att bli behandlad precis som övriga anställda. Vi har som självklar målsättning att erbjuda dig anställning vid praktiktidens slut. Vi ser praktiktiden som en utvärderingsperiod där vi lär känna varandra och där vi utvecklar bra samarbetsformer tillsammans.

Du kommer att få programmera i HTML, CSS, JavaScript och PHP (inklusive React). Om du är intresserad av att utvecklas inom webbdesign och/eller UX finns det även goda möjligheter till det. Vi tar gärna in dina åsikter i val av tekniker och ramverk i nya projekt.

Vi har tagit emot praktikanter från DSV de tre senaste åren och två av tre har börjat jobba hos oss efter avslutad praktik. Vi har även erfarenhet av att ta emot praktikanter från KY-utbildningar såsom Nackademin, KYH och Medieinstitutet.

Tidigare har våra praktikanter från DSV praktiserat hos oss 20 timmar per vecka under vårterminen. Vi tycker att det har fungerat bra men är även öppna för heltidspraktik under en kortare period.

Vad vi söker hos en praktikant
Vi söker dig som är noggrann, organiserad och initiativtagande. Vi letar efter dig som gillar att arbeta i team, som ställer frågor och tar emot hjälp ifall du kör fast och som inte är rädd för att misslyckas. Dina arbetsuppgifter försöker vi efter bästa förmåga att anpassa utifrån dina förkunskaper och intressen. Självklart är det viktigt för oss att du har ett gediget intresse av programmering och digital problemlösning.

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder ett engagerat utvecklingsteam med olika kompetenser som kommer att göra sitt bästa för att tillvarata dina kunskaper och att erbjuda dig en plats i teamet där du känner att du utvecklas och går framåt i din yrkesroll. Din arbetsplats kommer antingen vara på vårt fina kontor i Hagastaden i Stockholm eller distans på grund av de rådande omständigheterna kring Covid19. 

Vi brukar även hitta på aktiviteter utanför själva arbetet såsom after work och en konferensresa under våren. 

Kontakt
Susanne Kindblad (susanne@k-mit.se) är VD och handledare i allt som rör arbetsplatsen, arbetsmiljön, arbetstider och annat praktiskt. Hon har rollen som kontaktperson och ansvarar för att en rapport skrivs i slutet av praktiktiden.
Läs mer om att praktisera på K-mit
Välkommen att ställa frågor eller ansöka om praktikplats oss på K-mit på karriar@k-mit.se!