Vill du vara den som utvecklar framtidens affärs och marknadsföringstjänster och är intresserad av hur människor nås och påverkas? Då är du kanske en person som ser möjligheter som andra inte ser och också omvandlar dem till affärsidéer. Idag efterfrågas specialistkompetens inom marknadskommunikation via informations- och kommunikationsteknik (IKT), t.ex. interaktiva medier, internet, mobila och sociala media, i allt större omfattning. För att möta behovet behövs kunskap inom såväl IKT som marknadskommunikation. Denna utbildning ges därför i samarbete mellan Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV) och Företagsekonomiska institutionen (Sektionen för marknadsföring, SBS).

Efter examen har du fått en komplett verktygslåda för att kunna påverka och kommunicera med människor via IKT system. I framtiden arbetar du som projektledare eller planner på en medie- eller reklambyrå. Du kan också arbeta som marknadsförare eller webbstrateg hos företag med IKT som huvudsakligt medium eller affärsidé. Din tekniska kompetens ger dig också möjlighet att arbeta som programmerare eller systemutvecklare med elektronisk handel.

De första två åren studerar du IKT med fokus på affärssystem och kommunikativa system på DSV. Du läser också kurser på SBS inom marknadskommunikation, som handlar om marknadsanalys, PR/reklam strategi och varumärken. Det tredje året integreras dina kunskaper och du skriver en kandidatuppsats inom antingen data- och systemvetenskap eller marknadskommunikation med inriktning mot IKT och marknadskomminikation. Beroende på sista terminens val får du en kandidatexamen i antingen reklam och PR eller data- och systemvetenskap.

Efter examen

Efter examen kan du exempelvis arbeta som webbutvecklare, IT-marknadsförare, marknadsanalytiker eller konsult inom PR eller IT. Du kan också välja att studera vidare och ta en masterexamen.

Behörighet

Samhällskunskap A eller Samhällskunskap 1b alt 1a1+1a2. (Områdesbehörighet 6 eller A6 med undantag för Engelska B eller Engelska 6).

Läs mer om behörighet på Stockholms universitets webbplats (öppnas i nytt fönster)

Ansökan

Ansökningstiden för utbildningen som startar till hösten öppnar den 15 mars och stänger 15 april.
Ansökan görs på www.antagning.se