DSV tillhör Stockholms universitet, men har sina lokaler i Kista. På vårt nybyggda och trivsamma campus studerar närmare 5500 studenter.  

DSV i ligger i Nodhuset och har moderna lokaler med flera olika labb och stora föreläsningssalar med den absolut senaste tekniken. Som student på DSV har du också tillgång till många små grupprum för projektarbeten och olika datorsalar. Självfallet finns ett trådlöst nätverk som täcker hela huset.

Hitta till DSV i Kista

Mitt i ett av världens största IT-kluster

Som student i Kista studerar du i ett av världens största IT-kluster. Här finns fler företag på en begränsad yta än någon annanstans i Sverige. Närheten till företagen i Kista ger oss unika möjligheter att verklighetsanknyta våra utbildningar och möjliggör för våra studenter att redan under utbildningen skapa kontakter med näringslivet.

DSV ligger också nära många forskningsinstitut, bland annat Swedish Institute of Computer Science (SICS) och Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI). Det ger dig möjlighet att ta del av forskning på nära håll, till exempel genom att utföra examensarbeten inom olika forskningsprojekt.

I länken nedan kommer du till Kista Science Citys webbplats, här finns information om företagen i området.

Kista Science City (öppnas i nytt fönster)

Nära till det mesta

I Kista studerar du nära Kista galleria med tillgång till studentbostäder, restauranger, affärer, bio och kommunikationer. Från Kista centrum tar det bara 15 min med t-banan till centrala Stockholm.