Det är viktigt att du som student tar eget ansvar för att kontakta olika företag för din praktik. Upplägg, planering och genomförande är en överenskommelse mellan student och praktikgivande organisation.

Praktikföretag

Om du är representant för ett företag eller organisation som vill erbjuda praktikplats ber vi att du hör av dig till praktik@dsv.su.se.

Annonser kommer löpande att läggas upp i listan nedan.

Praktikplatser att söka:
 

Vill du praktisera som applikationskonsult inom Microsoft Dynamics NAV och Dynamics 365?

Kentor är ett konsultbolag som levererar affärskritiska lösningar. Vi tar leveransansvar för samtliga moment i en komplett IT-systemleverans, från verksamhetsutredning till driftsättning och förvaltning. Tjänsterna innefattar verksamhetskonsulting, systemutveckling, systemintegration och systemförvaltning. Vår affärsmodell bygger på en kombination av djup teknisk kompetens, kunskap om kundens verksamhet och partnerskap med ledande system- och programvaruleverantörer.

Kentor har startat ett ERP-team för att möta våra kunders efterfrågan och Microsofts satsning på Dynamics 365, som ett komplement till vårt redan starka CRM-team. Vi söker nu praktikanter som vill lära sig mer om konsultyrket samt hur man jobbar med affärssystem i projekt.

I teamet satsar vi på Microsoft Dynamics NAV samt följer nära den pågående utvecklingen av Dynamics 365. Teamet är en del av affärsenheten Business Solutions som även rymmer specialister inom CRM, SharePoint, Webb och BI/AI, totalt är vi drygt 90 konsulter i affärsenheten. Tillsammans tar vi fram lösningar som ger våra kunder ett bättre verksamhetsstöd och som möjliggör deras fortsatta affärsutveckling.

Vi söker dig som skulle vilja utmana dig själv genom att praktisera de teoretiska kunskaper du skaffat dig under din utbildning och löpande få återkoppling på genomfört arbete. Vår ambition är att du deltar i något eller några av våra kundprojekt. Projekten innebär införande av affärssystem, vidareutveckling av befintliga lösningar, paketering av vårt erbjudande, samt etablering av vårt ERP-team.

Vår verksamhet och företagskultur präglas av teamkänsla, tillhörighet och ett aktivt arbete för att medverka till din personliga utveckling. Vi värderar det personliga ledarskapet högt, oavsett position är du en ledare som kan bidra till dina kollegors och företagets utveckling. Vi tar ansvar för och tycker att det är viktigt att det system som levereras till kund gör verklig nytta.

Vi söker dig som:

 • Har yrkesverksam erfarenhet
 • Gärna har erfarenhet om och av ERP-system
 • Har stark drivkraft
 • Är ansvarstagande
 • Gillar att sätta dig in i och förstå en verksamhet och dess behov
 • Vill testa på olika former av utmaningar som ett projekt kan medföra

Varför ska du jobba hos oss?

Vi erbjuder en utvecklande och rolig praktik i ett stabilt företag, där du får möjlighet att delta i vår etableringsresa av ett nytt team.

Omfattning: Hel- eller deltid
Period: Vårterminen 2017 (exakt period efter överenskommelse)
Placering: Vasagatan 38, Stockholm
Ansökan: mikael.tornqvist@kentor.se 
Kontakt: Mikael Törnqvist, 0708965096, mikael.tornqvist@kentor.se  

 

WaterAid Sverige erbjuder praktikplats med inriktning på digital marknadsföring/insamling

Huvudsakliga praktikuppgifter:
Som praktikant med inriktning på digital insamling och marknadsföring blir du en operativ del i vårt pågående arbete med att utveckla vår digitala närvaro för ett ökat engagemang hos våra supportrar. Fokus ligger på att bidra till att öka vår insamling via digitala kanaler och stärka relationen till våra givare via sociala medier. Du ska hjälpa oss att förbättra våra sälj- och trafikdrivande aktiviteter på vår webbplats och i köpta kanaler. Förbättra givarens(kundens) upplevelse på vår webbplats utifrån nyförsäljning, konvertering och användbarhet. Du kommer vara delaktig i att producera text och rörligt material till våra digitala kanaler och analysera resultaten. Det handlar om Facebook-uppdateringar men även övrig givarkommunikation via e-post och webbtexter. Du kommer främst arbeta med kollegorna som jobbar med insamling och kommunikation mot privatpersoner.

Önskad utbildning och eventuella specifika kunskaper/erfarenheter: 
Vi söker en kreativ och engagerad blivande digital marknadsförare med kunskap och intresse för säljande och relationsbyggande aktiviteter i sociala medier. Du har god förståelse för webbanalys och kan Google Analytics samt kan omvandla statistiken till målgruppsanpassad kommunikation och vet hur det kan användas för optimering och ROI. Troligen går du just nu en utbildning inom digital marknadsföring/kommunikation på högskola eller universitet - där praktik ingår som en del av utbildningen. Du är en driven och engagerad person som brinner för marknadsföring och digital media. Gärna en duktig skribent med stark känsla för att målgruppsanpassa dina texter.

Det är meriterande om du har kunskap kring insamlings- och marknadskommunikation, försäljning samt grundläggande bildredigering.
Praktiken är förlagd på WaterAid Sveriges kontor ett stenkast från Solna Centrum och du handleds av WaterAids insamlingsansvarig, privata givare.

Omfattning:
Praktikplats, oavlönad. Heltid (40 tim/vecka) med start den 6 februari 2017 och omfattar minst 10 veckor. Om du inte kan praktisera heltid så finns det viss möjlighet till flexibilitet dock minst 30 tim/vecka. Det finns även en viss flexibilitet vad beträffar start datum.

Vi erbjuder:
En spännande roll inom en organisation som verkligen gör stor skillnad. Du blir en del av ett team som arbetar nära varandra och tillsammans bidrar till ett större sammanhang.

Mer om praktikplatsen:
Har du frågor kring praktikplatsen, välkommen att kontakta Magdalena Olsson, kommunikationsansvarig magdalena.olsson@wateraid.se.

Skicka din ansökan till jobba@wateraid.se
Varmt välkommen med din ansökan som ska innehålla CV, ett personligt brev med en presentation av dig själv och ange varför du är intresserad av att praktisera på just WaterAid. Ange även hur många veckor du kan göra praktik samt inkludera två referenser.
Din ansökan vill vi ha senast den 9 december.
 

UX-praktikanter sökes för design av mobilt UI!

På Comintelli hjälper vi företag att omvärldsbevaka med vårat prisbelönta system Intelligence2day. Vi brinner för informationshantering och att så smidigt som möjligt hjälpa användare att hitta precis det de söker. Något vi vill satsa mer på är mobilt och för att vidareutveckla vårat mobila gränssnitt behöver vi er hjälp!

Vi söker 2-4 personer som läser programmet Interaktionsdesign och är sugna på att tillämpa sina UX-kunskaper i praktiken. Viktigt för oss på Comintelli är användbarhet och en responsiv design som ligger rätt i tiden. Detta tror vi att precis du kan hjälpa oss med!

Vi söker personer som vill:

 • Tänka kreativt och utanför boxen
 • Jobba med prototyper och verktyg såsom Axure
 • Designa visuellt tilltalande gränssnitt med ett användbarhetsfokus
 • Utföra användartester och samla in feedback från användare

Under din praktik kommer du få handledning av en UX-designer samt det stora nöjet att jobba tillsammans med ett härligt och välkomnande team på 15 personer. Hos oss får du verkligen möjlighet att visa vad du går för och här finns stora chanser att erat arbete implementeras och blir en del av vår produkt.

Omfattning: Hel- eller deltid
När: Vårterminen 2017
Adress: Kista Science Tower, Stockholm
Lär dig mer om oss och vår produkt: http://comintelli.com/ samt http://intelligence2day.com/
Maila din ansökan till: arvid.schultz@comintelli.com
Vi ser fram emot er ansökan!

 

Brinner du för kommunikation och ekologiska produkter?

Då ska du praktisera hos oss i Stockholm!

V‐Sell Ekologiska Produkter är en av Sveriges snabbast växande aktörer inom ekologiska produkter och vi söker en ambitiös och driven person till vår marknadsavdelning. V-Sell Ekologiska Produkter är ett litet företag där det finns möjlighet att verkligen få en inblick i branschen samt en bred kompetens inom marknadsföring och produktutveckling av ekologiska livsmedel.

Praktiktjänsten innefattar två områden: Marknadsföring och Produktutveckling. Förutom att hjälpa till med att marknadsföra och kommunicera våra varumärken, får du även vara med och ta fram nya produkter från ax till limpa. Du kommer att få ta en stor del av det dagliga arbetet, hur vi jobbar med marknadsföringskampanjer, sociala medier, annonser, PR och produktutveckling.
Ansök och läs mer om tjänsten på denna länk: www.vsell.se/praktik
 

Engagerad praktikant sökes till socialt företag!

Vi på My Dream Now har en vision: alla elever ska känna sitt värde i samhället och hitta sina egna vägar till jobb och drömmar. Vill du hjälpa oss och samtidigt få en värdefull erfarenhet som praktikant? Arbetsuppgifterna kan anpassas efter dina kunskaper och intressen.

Vi har behov av en person som kan stötta vårt team i Stockholm med exempelvis:

 • IT, planering för app och nya system
 • Hjälp med beställning av system/app
 • Hjälp med programmering av betaversion av app
 • Utveckla vår hemsida
 • Fotografering, filmning
 • Sociala medier, press, marknadsföringsaktiviteter
 • Boka möten och elevaktiviteter
 • Uppdatering av våra register över arbetsgivare och frivilliga
 • Medverka i arrangemang av seminarier, utbildningar, möten

Du ska vara en relationsbyggare som kan uttrycka dig väl både i tal och skrift. Du är organiserad, självgående och har en god initiativförmåga. Mångfalden är stor bland våra medarbetare och vi ser styrkan i att vi har olika utbildningar, bakgrund, etnicitet och ålder. Vi har dock några gemensamma nämnare: vi är djupt engagerade i det vi gör, vi gillar ett högt tempo och vi arbetar aktivt för att göra skillnad.
Du ska dela våra värderingar öppenhet, gemenskap, ansvar.

My Dream Now drivs enligt principerna för socialt företagande och ägs av Creador AB.
Omfattning: Hel- eller deltid
När: 2017-01-16 - 2017-06-02.
Placering: Vårt kontor på Impact Hub, Riddargatan 17 D, Stockholm
Ansökan: Mejla din ansökan till sarah.andersson@mydreamnow.se
Kontakt: Sarah Andersson, 073-074 66 62, sarah.andersson@mydreamnow.se


 
Praktik på Mindshare

Kom och praktisera hos oss så får du lära dig allt om hur vi på Mindshare arbetar med några av Sveriges största och roligaste annonsörer. Vi kommer ha en sjukt bra vår tillsammans och du kommer antingen börja jobba hos oss efter praktiken eller lämna oss med goda rekommendationer att ta dig an vad du vill (nåja) inom media och marknadsföring.

Du kommer i din roll som praktikant utbildas av våra erfarna digitalstrateger om allt inom digital marknadsföring. Vi kommer arbeta med big data, small data, programmatic, native, content, YouTube, Facebook, Instagram, banners på Aftonbladet, ja allt du kan tänka dig. Du kommer inkluderas i ett kundteam och vara delaktig i det dagliga arbetet med fokus på det digitala.

Vi förväntar oss inte ett proffs, men vi önskar följande från dig.

Är du rätt person?

 • Du ska vara intresserad av att jobba med digital marknadsföring och visa ett genuint intresse och nyfikenhet för ämnet.
 • Mycket i det dagliga arbetet handlar om siffror och excel. Därför är det viktigt att du i den här rollen är strukturerad, har en skön relation till excel, gillar siffror överlag, älskar att skapa presentationer och är noggrann.
 • Du bör förvänta dig ett högt tempo med tajta deadlines. Vi hoppas att du kan leverera på det utan att tumma på kvalitén i ditt arbete.
 • Det är ett plus om du gör din hemläxa om hur digital marknadsföring fungerar generellt. Innan du söker förväntar vi oss att du kan alla digitala termer och förkortningar. 
 • Du bör ha en förståelse för mediebyråns roll och affär.  
 • Du har lust att ansluta till vår stimulerande arbetsplats med spännande kundportfölj och grymma medarbetare på Birger Jarlsgatan 52 i Stockholm eller Kungsgatan 18 i Göteborg.

Du är välkommen över hela våren när det passar med studier/jobb. Skicka din personliga hälsning (brev, film, bildspel, Instagram-/Facebook-inlägg, eller vad du själv känner förmedlar din kompetens och din personlighet bäst) och ditt CV till robin.leijonhufvud@mindshareworld.com

 

Local Intern for Information Management Section at the American Embassy in Stockholm

Requirements to fill the Internship position: Studying at university level; currently holding senior-level or graduate student status; fluent in written and spoken English and Swedish; basic familiarity with computer software (word processing, internet explorer, power point and excel).

Day-to-day tasks for the intern includes:

 • Assist the Information Management Section
 • Provide IT Support for the Embassy staff

Eligibility Criteria in General: Only Students who are non-U.S. citizens in Sweden are eligible for the intern program, including any non-Swedish nationals who are legal resident students of Sweden.

Minimum age: 19 years old.

Potential: The student must have demonstrated potential to accomplish the type of work to be performed.

Transcript and Permission: The student must be in good academic standing at his or her current educational institution and provide a certified transcript to verify this.  The student must also provide written permission from the educational institution in which he or she is enrolled.

Certification: The student must be able to pass a security and a medical investigation conducted by the Embassy.

Application information: All interested and qualified students should send a CV with a cover letter in English no later than December 15, 2016 to the Human Resources Office by email to: hrstockholm@state.gov
 

Praktikplats: Vill du bli cyberhjälte?

Vi på Knowit skapar en säker digital världs där alla kan känna sig trygga.  Praktisera hos oss och lär dig mer om it- och informationssäkerhet. Vi ser flera områden som kan vara intressanta att arbeta och utvecklas vidare inom.  Nedan ger vi exempel på områden som vi tror kan ge dig en bra ingång i IT-branschen då du redan från dag ett kommer att ha djup kunskap inom ett specifikt område:

 • Identitets- och behörighetshantering, eller Identity and Access Management (IAM), innefattar vårt arbete inom informationsdelning, såväl inom som över organisationsgränser.
 • Säkerhetsverifiering är att utvärdera den tekniska säkerhetsnivån i ett specifikt system och identifiera eventuella sårbarheter.
 • Privacy by Design (EU:s dataskyddsförordning). Inom kort kommer dagens nationella lagstiftning om skydd av personlig information (PuL) att ersättas av EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR). Privacy by Design är en metodik som explicit krävs för att utveckla nya system som innehåller personuppgifter

Vi ser gärna att du sitter och arbetar med oss på vårt kontor i Stockholm eftersom vi ser det som ett led i kunskapsöverföringen.

Ansökan
Tycker du att det låter intressant? Vi tar löpande emot ansökningar så se till att ansöka direkt genom att maila CV, personligt brev och betyg till secure@knowit.se.

 

Praktikplats på digitalbyrån True Friends

True Friends är en digital designbyrå. Vår passion är ny teknik, dess möjligheter och hur vi kan omsätta det till underhållande och användbar kommunikation. Vi söker praktikanter som vill lära sig mer om digital design och  konceptutveckling. Hos oss kommer du att utvecklas snabbt, jobba med stora välkända varumärken och ha en kreativ och kul vardag.

Ansökan mejlas till
Isak Strid Lindgren
Client Manager
True Friends Stockholm a Part of House of Friends
isak.strid.lindgren@s-f.se
houseoffriends.se
 

Student Node söker studenter till praktik eller uppsats!

Om Student Node
Vi vill vara en självklar part i processen för att hjälpa studenter att ta klivet in i arbetslivet, bekämpa matchningsproblem mellan studenter och arbetsgivare samt hjälpa organisationer med sin employer branding. Organisationer kan via oss bjuda in talanger till deras kontor på event för en personlig första kontakt och på så sätt ta vara på talanger och akademiker. Du kan läsa mer om oss på www.studentnode.com.

Nu söker vi för vår egen räkning någon som studerar programmering och söker praktikplats eller ett företag att skriva sin uppsats hos. StudentNode är ett snabbväxande start-up företag som sitter hos SU inkubator på Stockholm Universitets Frescati Campus och vi har idag 7 personer som sitter på kontoret. Vi delar kontoret med andra spännande start-ups som också gärna tar chansen att inspirera och umgås när de har tid. Möjlighet till anställning efter praktiken finns.

Vi ser gärna att du har studerat och kan behärska följande språk och program:

 • Javascript
 • HTML
 • CSS

Ramverket heter Meteor och du kommer att koda i Node.js. Har du erfarenhet av Mongo DB är det ett plus.

Känner du att du är den vi söker, maila oss på erik.sturesson@studentnode.com