En gatas melankoli, Marie-Louise Ekman, 1983.  Copyright: Stockholms universitet.
En gatas melankoli, Marie-Louise Ekman, 1983. Copyright: Stockholms universitet.

I och med den nya statliga kulturpolitiken fick nationella kulturinstitutioner som Riksutställningar, Riksteatern och Musikverket (fd Rikskonserter) ett expert- och kunskapsuppdrag. Institutionerna skulle nu inte bara producera konst utan i likhet med högre konstnärliga utbildningar även producera kunskap. Men hur kan begrepp som kunskapsutveckling och forskning förstås i konstnärliga sammanhang? Hur kan ett samarbete mellan olika kompetenser se ut i konstnärliga processer och hur kan scenkonstens aktörer samverka i kompetens- och kunskapsfrågor?

Riksteatern bjuder in till ett akvariesamtal om scenkonst, kunskap och kompetens, där åhörarna får en stort utrymme att dela med sig av sina erfarenheter. Samtalet är en del av arbetet med att utveckla Riksteaterns expertroll i samverkan med scenkonstinstitutioner, civila samhället och universitet och högskola. 

 

Medverkande är:

Måns Wrange gästprofessor på Institutionen för data- och systemvetenskap, Stockholms universitet, Rektor på Kungl. Konsthögskolan 2008-2014

Suzanne Osten, dramatiker regissör, professor

Cristina Caprioli, konstnärlig ledare på c.off och ccap/professor i koreografisk komposition

Isak Benyamine, verksamhetsutvecklare, forskning & utbildning, Riksteatern


Moderator: Gunilla Edemo

OBS! Begränsat antal platser. Vill du delta? Maila Isak Benyamine: isak.benyamine@riksteatern.se.